lördag 15 september 2012

Höstvindar


Höstvindar gör mig ambivalent, ibland känner jag mig melankolisk vid höstvindar, när jag ser hur den kalraserar alla träd, när den ger mig känslan att den vill med rasande fart, hämtar vintern. Ibland känner jag mig även otrygg, när den kan formera mörka molm på himlen, speciellt när jag är ensam hemma, eller när nån av familjen fattas här.

                                      
Men ibland  tycker jag att det inte finns någonting mysigare än att lyssna på en susande höstvind, att vara ute och känna friska luften, som gör mina örön kall och ibland och får tårana rinna.  Att sitta ute och lyssna hur löven prasslar och titta på  fallna löv som gör sin egen dans, som virvlar runt som tokiga fjärilar. När tvätten flyger upp som fanor, och torkar blixtsnabbt, underbara höstvindar.
Eller att vara inne och lyssna när vinden spelar musik med vårt tegeltak. När man kan ligga i sängen och lyssna på vindens melodi. Då känner jag mig så trygg och säker inomhus, och hemma på ett konstigt vis.

Idag pratar jag om mysiga höstvindar, för idag har jag hela familjen här och tvätten torkar. Idag lyssnar vi tillsammans på höstvindens melodi.

Önskar er en fin helg!

5 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Oj, du har verkligen lyckats fånga vinden på bild! Nog är det rätt mysigt med lite höststorm ändå, så länge man får sitta inomhus och kura...
Lördagskram till dig!
/Anna-Karin

Queen of Kammebornia sa...

Det är fint när man kan få njuta av vindarna tillsammans. Kram!

creando sa...

Jag tycker nästan alltid att höstvindarna är så mysiga och härliga på utsidan, när vi sitter inomhus med kopp kaffe och nära sällskap :)

Kramar

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Fina tankar och bilder. Jag känner likadant inför hösten.

Kram Victoria

Lövkojan sa...

Själv älskar jag höstvindarna och murrigt väder, när jag får sitta inne och kura alltså :) härlig vindbild, kram Marie-Louise