fredag 4 mars 2011

Ups, it´s friday! Då kommer fredagsfråga nr. 4

Blev helt överraskad att det är fredag idag, men positiv såklart, känner mig lite vimmsig, hur fort det gick, har känlsan att jag har missat några dagar, men så känns det alltid när man har jobbat natt....
Jag valde ta en fråga den här veckan som Theodor Kallifatides fick, jag har läst En kvinna att älska, en så fin bok. Med så otroliga bra funderingarna att jag var tvungen ibland att stannar vid en mening och tänker efter och suckar bara av lyckan.. So here it is:

Theodor Kallifatides, (författare) blev intervjuad 2009, eftersom han skrev då en deckare:
Fredagsfrågan låtar så här:
Har det hänt att du öppnat en bok full av förväntan och sedan blivit riktigt besviken?
Jag: Ja, tyvärr har det hänt några gånger. Sist var det nu efter jul. En kompis hade rekommenderad boken för länge sedan, den skulle vara så himla rolig och lättläst. Mieses Karma från David Safier. Jag hade stora förväntningar, eftersom hon berättade de bästa ställen för mig, och de var roliga, men resten saknade verkligen substans. Idéen var ju kanonbra: en otrevlig tv-stjärna dör och får inte komma i himlen, hon blev inkarnerad(?) som en myra, och uppgiften är att samla goda karma för att komma dit.
Som tur övervägar böcker hos oss som var lyckade inköp.

Har ni några no-go böcker?Så här svarade Herr Kallifatides:
Har det hänt att du öppnat en bok full av förväntan och sedan blivit riktigt besviken?
Ja, varje dag! Ett exemplet är Zadie Smiths senaste bok, slarvig, okoncentrerad, och sönderpratad och larvig. Den orkade jag inte med trots att den skrivits upp av dessa förståsigpåare. Vi har också många svenska författare idag som kommit fram tack vare utmärkt marknadsföring.
 deckarhuset.se publicerad 09mars2009

3 kommentarer:

Fröken Grön sa...

Så rolig idé med fredagsfrågan!
Nog har det hänt att man har börjat läsa en bok med stora förväntningar och blivit lite besviken. Jag har till exempel nästan läst halva "Eat, love, pray" (som också blev film nyligen med Julia Roberts) och tycker den är ganska seg och intetsägande. Däremot finns det inget som går upp emot en bok man verkligen fastnar i! Hoppas springa på en sådan snart...
Må så gott, Ute!
/Anna-Karin

Marie sa...

Kommer inte på någon just nu, men visst har det hänt!!
Hoppas du får en underbar fredag:)
Kram♥

Joanna sa...

Tänkte bara tipsa om att du nu har chansen att bli dagensblogg:)
Klicka här för att anmäla dig:
http://domkallarmighannes.blogspot.com/2011/03/dagens-blogg_04.html