torsdag 5 maj 2011

Tvätt & skölj

Jag älskar när tvätten har en lätt fräsch doft, men mitt ekologiska samvete förbjuder mig att köpa extra sköljmedel. Så jag försöker kompromissa med Grumme Tvätt&skölj och undrar varje gång om det verkligen är så ekologisk. Gröna Fågeln finns ju, alltså hoppas jag att det här är en miljövänlig tvättmedel.

Hur gör ni? Har ni doftande alternativ, eller räcker det för er när tvätten bara luktar "ute vindtorkad" ? Måste jag ändra min inställning när jag vill vara miljövänlig?

Fick en kul överraskning igår, jag trodde nämligen att jag skulle jobba idag och imorgon, (har kollat på gammalt schema) och så upptäcker jag att jag är ledig! Det var kul, men det regnar ute och jag tycker att det är för blött och kallt för att gräva i jorden och dra på 10000000 kirskål ;), så hoppas att det blir  varmare imorgon.

4 kommentarer:

Kringlor och krusiduller sa...

Vilken glad överraskning att vara ledig, när du trodde att du skulle jobba. Härligt!

Ja, du jag skulle vilja skriva att jag är sådär miljövänlig när det gäller tvättmedel... Jag försöker tänka miljövänligt i mångt och mycket, men jag måste erkänna att vi faktiskt använder sköljmedel... Inte så mycket dock, vill inte att det ska lukta för mycket liksom. Däremot har vi ingen torktumlare, och det är ju miljövänligt att torka kläderna på klädstreck - ute eller inne :-).

Ha en fin dag!
Kram /Åsa

Marie sa...

Vi använder ett miljövänligt tvättmedel, köpte en 17 kilos hink som räcker cirka 1,5 år!
Sköljmedel använder jag ibland, när jag kommer ihåg att köpa;)
Kram♥

carinasjolund sa...

Jag använder oftast alltid VIA, och alltid sköljmedel! Tycker det blir så mjukt och härligt :)
Kramen på dig♥

Fröken Grön sa...

Jag försöker också vara lite miljömedveten, men viktigast är att tvättmedlet är godkänt av allergiförbundet. Det innebär oftast oparfymerat, men bara det faktum att kläderna är rena får dem faktiskt att lukta gott ändå!

Tack för dina söta kommentarer angående reportaget, - så kul att du har läst det!

Tänk, vilken underbar överraskning med en oväntat ledig helg! Nu får du njuta extra mycket!

/Anna-Karin