söndag 5 juni 2011

Elavbrott en utmaning!

Herregud vad det blåste igår, många träd föll på vägarna och även på ledningar. Vi hade ingen el i 14h timmar. Och sent på kvällen, körde en hellicopter här omkring så kl. 21.00 hade de inte hittat felen än. Det började kring kl.10.00 att elen försvann. Och därmed fungerar ju inte vattenpumpen heller. Vi har haft en gång tidigare problem med vattenpumpen och då har jag önskat mig en utedass! (Då var vi utan vatten i en vecka!) Eftersom en ny pump skulle beställas.... efter en vecka utan vatten, är livet sedan bara som lyx man verkligen uppskattar det som är självklart i vardagen. Som tur har vi en stor tomt med skog, så när vi skulle göra våra "affärer" sprang vi en VECKA! in i skogen med toapapper i handen.
Igår hade vi alltså ingen el. Men vatten i vattenkannor för att spola när allt som behövdes fanns, även hade vi tänkt att grilla, inte heller en så stor fara och så hade vi köpt några flaskor vatten för att skölja, borsta tänder, tvätta.... alltså inte heller en så stor fara, men
vad gör man med 2 tonåriga när internet inte fungerar och tvn inte heller på en lördag kväll? Jo då man spelar kniffel och äta godis och skratta och skämta! det var faktiskt ganska mysig, det tyckte de två också! Kul!

welt-der-wuerfel.de

Mitt i natten kom plötslig elen tillbaka. Yeah, som tur, för jag ska jobba idag, och då vill jag vara duschat och fräsch!

Ändå min kära man har nog. Han ska bygga ett utedass! (Det hade jag önskat mig när vi hade problem med pumpen, men nu? Ändå tror jag snart att det behövs, när man bor så här, är ju inte första och inte den sista elavbrott) Jag tror jag ska visa honom Elviras inlägg om ett så fint utedass.
skonahem.com
Önskar er alla en fin söndag med SOL och EL! 
Kram

1 kommentar:

Fröken Grön sa...

Oj, jag har missat helt att det har blåst så mycket norröver! Här nere i Skåne har vi haft rena Medelhavsvärmen i flera dagar, - ljuvligt!
Planerna på ett utedass låter trevliga, - det är något speciellt med sommar och utedass! Och jag kan förstå den praktiska aspekten för er som blir utan el då och då...
Önskar dig en fin söndag!
/Anna-Karin