fredag 12 augusti 2011

Fredagsfråga: Samlar du på något?

Maria Nilsdotter (smyckedesigner) belv intervjuad. Intervjun finns i Elle No.08 2011.

Samlar du på något?
Jag: Jag är en samlare faktiskt, när jag var 10 samlade jag bläckpatron till reservopenna, tanken med detta var, skulle man ha 1000 skulle man få en ny reservopenna (jag fick kanske 500 :( ). Sedan började jag samla på grodorna, allt som hade att göra med grodor. Det tog länge tills alla mina kompisar fattade att jag hade slutat med detta. Nu samlar jag mest på förvaringsprylar och sängkläder, (sängkläder måste jag verkligen tvinga mig att sluta med, eftersom jag har absolut ingen plats längre) Äh, kanske skulle jag nämna plåtdjur??


Så här svarade Maria Nilsdotter:
Samlar du på något?
-Ja, böcker med bilder kan jag inte få nog av. Jag använder dem mycket för inspiration och köper både på antikvaritat och på nätet. Favoriter är mina John-Bauer-sagoböcker och anatomiböckerna från 1800-talet med tecknade bilder av kroppsdelar och sklettet.
Samla du på något? Skor, väskor, glas, duk, inredningsböcker, porslin? Oj, upptäcker att jag samlar nog på mer ;)
Önskar er en finfin fredag! 


3 kommentarer:

millandante sa...

Jag samlar ALLTID på intressanta artiklar och mönster och diverse saker emellanåt, men det varierar:) Det är kul med något slags samlande!

Vad roliga foton på dig själv du bjuder på, haha:) Härligt!!

Förstår att även du haft en fin semester, nu får vi njuta av sensommaren och höstens äventyr:)

KRAM

carinasjolund sa...

Jag samlar inte på någonting speciellt!

Du skulle ha meddelat att du var i Övik, då har vi kunna ses. Alltid roligt att träffa bloggvänner på riktigt och inte bara genom bloggen :)
Kramen fina du♥

Lövkojan sa...

Jag samlar på små pilleraskar, porslin med vinröd dekor och så förstås gamla lakan till min vävning och bra saker att gjuta betong i :)

Ha en fin helg, kram Marie-Louise