söndag 16 oktober 2011

Aldrig ska jag slå vad med

Medan jag äter den här otrolig goda plommonkaka-
 (det är en bullardeg som man lägger på ett plåt och sedan sätta man ovanpå plommon eller äpplen, strö sedan socker/ kanel över och grädda  vid 200`C ungefär 20 minuter. smakas bäst lite varmt)
                                                                              -skriver jag om gårdagens kväll. Det var ju personalfest igår! Och det var mingel, revue och god mat. Trevlig prat, mycket skratt, dans och underbara Jämntlands liveband Ständut blakk. Det är så kul att se sina arbetskompisar på fest. Min man och jag, vi har samma arbetsgivare och så var vi tillsammans på festen. Det är ungefär 2mil ifrån oss och frågan kom upp dagen innan, vem som skulle köra bil dit.
Och nu kommer en typisk Fru Vallmo berättelse:
Precis  dagen innan hade jag pratat med min kompis i Tyskland och berättad att jag kände mig just nu så opolitiskt och att jag till exempel inte visste vad den nye britiske prime minister hette. Visst säger hon, det vet du, det är ju Gordon Brown. Men jag ekänner att jag hade hört namn, men skulle aldrig har kommit på nammet då.
Och eftersom jag litar på min bästa kompis, och vill använda mitt nya vetande, frågade jag på kvällen min man "Vet du egentligen vad den brittiske prime minister hette?" Nä, det visste han ju inte så direkt, men när jag sade. Ja, men det är ju Gordon Brown!  Sade han bara att han var 100% säker att det inte stämde! Och vad gör jag??? Jag slår vad med min man, den som förlora, ska köra hem efter personalfesten.
Jag var ju bombsäker!!!!
Ni som kan det, vet hur fel jag hade, och ni andra kunde väl ana detta nu: Så det var ju David Cameron!!!

Det här är så typiskt och jag ringde upp min kompis på kvällen, och vi två skrattade ihjäl oss, för jag hade ju egentligen bara tänkt uppdatera henne att den britiske prime minister hette  Cameron!

Ja, så var jag nykter hela gårdagen och hade det trots allt jätteroligt på personalfesten. När min man skålade med mig! Var jag bra tvungen att flina och en sak vet jag,
Jag ska aldrig slå vad om nån primeminister överhuvudtaget!2 kommentarer:

Marie sa...

Hahaha, nu har du lärt dig att:
1) aldrig lita på någon annan
2) aldrig slå vad om du inte är 110% säker;)
MEN, du mådde väl iallafall jättebra i morse??
Kram♥

millandante sa...

Hihihi;) Roliga du, vilken härlig historia du bjuder på!!! Men kanske var det du som vann i slutändan, det beror på hur maken mådde i morse...;)

KRAM