torsdag 20 oktober 2011

Läsrummet

det här ser man från vardagsrummet

Det var länge sedan att jag visade någonting härifrån. Så idag blir det läs/musikrummet. Läsrummet är ett mellanrum, alltså den ligger mellan vardagsrummet och matsalen. Eftersom jag är lite dåligt på att vattna blommorna, har jag kommit på att mina planter har en bättre överlevnadschans, när de är stora och synliga och alla planter är på samma ställe. jag kan se blommorna från vardagsrummet och matsalen, så jag har bara planter här, att tänka på.

fåtöljerna är egentligen i 50tals stil, men fick en IKEAöverdrag tills jag kan byta  tyg  på dem, eller jag hittar någon här i närheten som kan det.

Det här ser man från matsalen.
Som ni ser, har vi inga dörrar mellan rum, som drapperi eller hur ska jag kalla det, dyger vita IKEA-sängöverdrag. Förrut hade vi tänkt sätta in glasdörrar men nu, tycker vi att det är egentligen smart sådär, eftersom vi förlorar inte plats och värmen från braskaminen sprider sig genom alla rum. 


makens eget skåp ;)
Mina favoriter i det här rummet är våran "CD-rondell" (det är bara jag som kallar det så) och mina fjäril-tavlor. Allt är loppisfynder: Cd-rondellen kommer ursprungligen ur en liten affär. Där de sålde allt möjligt vi kallar sådana affärer Tant Emma-affär, där kunde man köpa allt och ingenting. 


här står med färgämnen,haha upptäcker nu först gummibandet, det såg jag inte när jag städade, ehm;)
Min man tycker inte alls om rondellen, han tycker att det har blivit oöversiktlig, och även om man kan vrida hit och dit, den, så har han svårt att hitta där någonting (men han har det överhuvudtaget svårt att hitta någonting ;) ) Men jag kan inte skilja mig från den, det var en av de första grejer vi hade, när våra Cd-skivor  var översiktlig få (vi har fortfarande otrolig många vinyl kvar!), så rodellen ska vara kvar.

Och sedan mina fjärilar:


Ja så ser det ut här i läsrummet, där jag lyssnar på ljudbok och virkar eller läser, eller där min man kopplar av och spelar gitarr. 


 
Så det var läsrummet! Har ni en fin kväll!
Hej, hej!

6 kommentarer:

Ullis sa...

Vilket härligt trivsamt rum! Ett sådant rum som man verklien vill va i! Och din mormorspläd är ju helt fantastisk!
Ha det fint!
Ullis

Marie sa...

Men oj vilket mysigt rum, påminner lite om ett orangeri med alla härliga blommor!
Gillar fjärilstavlorna:)
Kram♥

Kringlor och krusiduller sa...

Väldigt mysigt! Ser ut som en perfekt plats att krypa upp i fåtöljen, dricka en kopp te och koppla av!

Kram /Åsa

Husfrun sa...

Vilket mysigt rum, där skulle jag alltid sitta och läsa, sticka eller virka och studera :)
Riktigt smart val att behålla draperiet mellan rummet så värmen kan sprida sig.

carinasjolund sa...

Vilket mysigt rum och fantastiskt fina blommor :)
Kramen♥

Milla sa...

Tack för din hälsning hos mig! och det där ordspråket, som min man gärna förespråkar till våra grannar med små barn, dvs "små barn små bekymmer..." osv stämmer ofta :=) Vad mysigt läsrum ni har! Får se om jag får till nåt alls hemma hos mig när vi renoverar och slängt iväg läsfåtöljen till second hand. KRAM Milla