tisdag 6 december 2011

Fanns det artiga barn här i huset???


Den 6. december  är alltid en speciell dag för barn i Tyskland, eftersom natten från den 5. till 6. december får de besök: det är Nikolaus som kommer då och fyller skorna eller nån "Nikolaustallrik" med godsaker!! Och snälla Nikolaus har aldrig glömt oss, som bor så långt ifrån dem andra.
Det finns lite olika traditioner hur man frirar den 6. december. Men vi putsar skorna på kvällen innan och ställer en sko fram, (för mina barn är detta  nästan det enda tillfället för att putsa skorna överhuvudtaget ;) )
Och med spänning lägger vi oss sedan och klivar upp tidig för att se om Nikolaus har verkligen kommit.
Nu är ju mina barn redan så stor, (17,12) men Nikolaus tillhör för dem till Advent precis som Lucia. Och inte bara för de, jag kan inte heller vara utan ;)
Som tur var vi snälla, men kolla min chokladtomte i år: Någonting måste jag har gjort fel i år, för min tomte är ju verkligen en miniatur! mmmm?PS: I år var det verkligen jättespännande om Nikolaus skulle komma för jag vet från en säker källa att han hade ett minne problem i sista minuten kom han ihåg vart han hade lagt godisar till den här familjen, men man kan gärna förlåta honom, han är ju såååå gammal! ;)


1 kommentar:

gunsan sa...

Vad mysigt att läsa om olika traditioner;))

Kramizzzzz