fredag 2 december 2011

Fredag, den 2. december


Hej och god morgon, idag är det verkligen redan fredag, jag fattar inte, tiden går för fort och på mig väntar nu en tuff jobbhelg, men men, de dagarna brukar gå ännu fortare.
Jag har inte varit så aktivt här på bloggen, men det ska ni veta, jag har kikat in hos er varje dag, men inte lämnat kommentarer, jag hann inte. Men nu äter jag frukost med er och efter lite fredagsstädning ska jag jobba.

Jag har redan druckit kaffe och öppnat min lucka, idag var det en choklad som såg ut som en pepparkaka. Som ni ser har vi bara 3 kalender här, maken har sin i Umeå och öppnar väl där varje dag sin lucka.Kanske tycker ni att en adventskalender är bara för barn, nä, men inte i det här huset. Vi alla älskar att öppna en lucka, den första morgonkaffe med en god bit, dagen kan väl inte börja bättre, eller?

Jag har varit nån gång på en föreläsning om uppfostran och där berättade den kvinnan, att det var viktig att man visar sina barn att man är även "värd" någonting, föräldrarna ska inte bara uppoffrar sig för sina barn, föräldrarna ska tex inte bara önskar sig från sina barn "Jag vill att du ska vara snäll!" Nej, man ska även önska sig någonting rimligt, någonting som är anpassat till åldern, ni förstår, väl.
Det nappade jag direkt på en gång och jag har fått så fina bilder, syssel-pyssel - grejer, godispåsar, och nu när de är stora, köper de tillsammans någonting till oss.
Att vi har en adventskalender tillhör också under den rubriken, jag vet att nån kompis av mina barn undrade varför vi hade 4 adventskalender i köket, när de var bara 2 barn, min dotter fattade inte frågan, hon sade: Ja, men vi är ju 4 i hela familjen alla måste väl få, annars är det väl orättvist. ;)

Däremot pysslar jag inte nån mysig adventskalender själv, det har jag gjort bara en gång och de förväntade stora ögonen utblev, däremot lite avundsjuka blickar och besvikelse, nej här kör vi den bråkfria varianten av en enkel chokladkalender.

Nu kommer jag till min fredagsfråga och eftersom vi har temat adventskalender lyder frågan idag såhär:

Vilken typ av adventskalender kör ni hemma?


och som ni ser finns inget kändissvar idag, så frågan går till er mina fina VIPs!5 kommentarer:

Lövkojan sa...

Javisst, det är jätteviktigt för barnen att se att ens föräldrar uppskattar sig själva tror jag, det är ju vi som är förebilderna. Pratar vi om här också och för barnen är det naturligt att också vi ska få både saker men framförallt uppskattning.

Ha en bra helg även om det är mycket jobb, kram Marie-Louise

Marie sa...

Vi kör med chokladkalendrar, även om de yngsta är tonåringar nu så hör det till:)
Hoppas du får en fin andra advents-helg!
Kram♥

Elvira Spekulerar sa...

Barnen har en gemensam paketkalender som de får av sin farmor varje år. Chokladkalender har inte införskaffats i år, men förra året hade vi en varsin allihopa i familjen :) .

Kram och tack för dina alltid så fina kommentarer hos mig, jag är så glad att du kikar in hos mig och skriver en rad.

Ha en fin dag och underbar helg.

Kram

creando sa...

Har aldrig tänkt på att vi vuxna också skulle ha kalender. Klart vi borde ha det! Jag som älskar choklad...

Här har barnen chokladkalender. Sen får de en liten present varje advent. Som de får leta upp någonstans i huset.
Kramar till dig. Kicki

Ullis sa...

Varför har inte jag någen kalender i år?!

Jag gör en kalender till mina barn där de antingen får en överaskningslapp tillsammans ( t.ex. att vi ska baka pepparkakor, julpyssla, klä granen eller gå och bada i simhallen), eller så får de en liten present, typ choklad eller klistermärke. Uppskattat här hemma!
Kram på dig !
Ullis