måndag 27 augusti 2012

Köttfri Måndag?

köttfrimåndag.se

Jag är ingen vegeterian (ingen i vår familj), men jag behöver kött bara då och då. Så vi har faktiskt haft ingen kött på tallriken flera dagar i en vecka. Men jag tycker om idéen med Köttfri Måndag och jag tänkte börja med det från och med den här veckan. Frågan är bara, vad ska man laga för mat då? Som tur fanns det några recept på köttfira måndags hemsida. Men jag skulle vara mycket tacksam om jag får några tips/förslag. Så att jag inte sluta med det. Jag tänkte även skriva mitt förslag hit på måndagar. Kanske blir det någonstans på höger sida? Ni kommer att hitta det.
Men nu snabbt en kort måndagslista:
Jag är glad för att:


  • vi ska börja med köttria måndagar
  • fotbollshelgen har varit bättre än jag trodde
  • solen skiner igen.
  • jag har träffat min bror med familj i helgen.
  • jag har maken kvar den här veckan, (nästa vecka är han igen i Umeå för 2månader)
  • jag trivs på jobbet.
  • jag trivs hemma.
Och till slut får ni veta att vi ska göra: en squash-soppa och som tilltugg ett baguette.

Jag hoppas ni har haft en bra start i veckan! 

7 kommentarer:

Marie sa...

Det skulle inte vara helt fel med en köttfri dag i veckan, jag kanske ska ta och fundera på det jag också!!
Kram♥

Annika GW sa...

Grön lasagne. Jättegott! Finns på Arlas hemsida/ Annika

creando sa...

Hm, funderar på om vi skulle inspireras av dig och försöka oss på köttfria måndag vi också....?

Kramar

min tekopp sa...

Vilken toppenidé med en köttfri dag i veckan. Jag skrev precis ett inlägg (som kommer i morgon) om att jag helt har tappat sugen för att äta kött och har tänkt att laga så mycket vegetariskt det nu bara går framöver. Så vi får se till att inspirera varandra med goda recept vetja :-) Kan starkr rekommendera pasta med kantarellsås som jag gjorde i dag, annars är ett hett tipsa att göra hasselnötsbiffar (recept hittar du på min blogg) de är verkligen rasande goda.

Lycka till nu!

Carina Sjölund sa...

Kanske skulle vara en ide?!
Men visst gillar jag kött mycket :)
Kramen på dig♥

Fröken Pyssel sa...

Jag är vegetarina själv, men ingen mästare på att laga mat. Jag äter otroligt mycket ost :-) Chevrésallad, fetaknyten i smördeg, västerbottenpaj, grillad halloumi osv

Ang. lapptäcke så är det faktiskt något av det lättaste man kan sy! Och det säger jag inte bara för att jag kan sy det, utan för att det verkligen är lätt. Man klipper bara fyrkanter och syr ihop dem i långa rader. Du behöver inte ens sicksacka kanterna. Sen nålar du ihop rad för rad och syr ihop. Jag är inte så noga av mig och bryr mig inte om lapparna inte matchar varandra perfekt (DÅ blir det nog svårare). Sen brukar jag sy ihop räta mot räta med en fleecefilt, som ett påslakan. Vänd allt och sy en kant runt. :-)

Queen of Kammebornia sa...

Du inspirerar med dina härliga måndagslistor!