fredag 28 september 2012

Hur vet man att man har träffat den rätte?

I min dotters cosmopolitan hittade jag på sista sidan en intervju med Jessica Biel. Inledningen låter så här:

Cosmo träffade Justin Timberlakes wife to be för att prata träning, röda mattan-nervositet och hur man träffar mannen med stort M.

När jag läste det, tänkte jag först Timberlakes wife to be, vilket ord! Sorry men jag tycker inte om uttrycket, någonting irriterar mig i det, låter det bara för mig så att det är fortfarande osäker om de ska gifta sig, och att det är Timberlake som bestämmer över detta?. Och att träffar mannen med stort M, vad betyder det?Det blir ingenstans förklarat, mmmh; Jag inser att det är inte min värld och inte min tidning, men fredagsfrågan lånar jag därifrån ändå:

(Snart gifter du dig), hur vet man att man har träffat den rätte?
Jag: Svår fråga, när min man och jag gifte oss, då var vi ung och många tyckte att det kanske var ett för tidigt fattat beslut, vi svarade då ärligt, att det precis då kändes riktig, att vi ville våga ta det stora steget tillsammnas. Men vem skulle vi ge en garanti att det här håller livet ut? Vi förändrar oss med våra år, livet präglar oss, det kan bli så att man svetsar tillsammans ännu mer, men man kan likadant skilja sig, men vi ville bege oss på det stora aventyret. Jag har hittat i min man den rätte, den som jag kan skratta och gråta med, den som jag saknar och kan vara oroligt över. Den som överraskar mig och stödja mig. Den som irriterar mig med sin det här behöver vi kanske nångång. Den som jag älskar helt enkelt. Den som ska komma hem ikväll.

Såhär svarade Jessica Biel:
Snart gifter du dig, hur vet man att man har träffat den rätte?
- Det är en bra fråga. Man bara vet. Den rätte för mig är någon som jag kan skratta och gråta med, någon som är nyfiken på världen. Det är viktiga kriterier för den som man ska dela livet med.


Vad säger du? Hur vet man att man har träffat den rätte?
Jag önskar er en trevlig helg!

3 kommentarer:

Fröken Pyssel sa...

Man kan ju aldrig lova eller veta nånting, men känns det rätt just NU så är det ju rätt. Och man kan känna att man vill leva resten av livet tillsammans just NU.

creando sa...

Det är en svår fråga. Jag tänker att man ska ta steget med den som man inte vill vara utan, den som man kan vara sig själv med, den som också är ens bästa vän. Jag tror att man tar ett beslut den dagen man gifter sig. Man bestämmer sig för varandra och stänger dörren ut. Med den inställningen måste man också kratta gången man tillsammans ska vandra. Kärlek är inte bara känslor, det är också arbete för relationen. För att man har bestämt sig helt enkelt.

Kramar och bästa fredagen till dig!

Queen of Kammebornia sa...

Jag tror man känner i hjärtat. Och jag tänker också att man måste kunna gråta och skratta tillsammans och känna sig trygg och älskad och kunna vara sig själv. Hoppas du får en fin helg!