måndag 8 oktober 2012

Jag älskar

Och då var det sista delen av Elins utmaning: Jag. Och den låter så fint som jag älskar.


Och jag älskar såklart min familj, mina barn och min man, mina föräldrar, mina bröder. Och när jag satt här och funderade på vad det är som jag älskar mer, så upptäckte jag att allt berör mina sinnen,
 till exempel  älskar jag nytvättade doftande sängkläder, finns det något bättre? Eller en morgondopp i sjön på sommaren, när vattnet är lugnt och det är bara sjön och jag.

 Och så får jag rusningar av lyckan när jag ha mina så kallade "naturupplevelse", alltså när jag ser älgar, renar, ekorre så nära, att man slutar andas för att inte förstöra momenten. 


Jag suckar av nöje och lycka när jag se en gammal Audrey Hepburn film eller  Cary Grant-filmer, eller när jag läser Jane Austen... eller andra  bra böcker, när man snubblar över en  fin mening, och läser den om igen och önskar sig att man själv hade kommit på den.

Och det långa mmmmmmmmmhhhhh vid första skeden av en självgjord mousse au chocolat, som är så god att man bara njuter. Och när jag nu redan pratar om mat så älskade långa frukoststunder ska jag inte glömma, med bästa morgondryck kaffe och varma, smöriga croissants. mmmmmmh igen.


Jag älskar friska kraftiga andetag, då känner jag mig vid liv och jag känner styrkan i mig, då vill jag ta livet på horn.

Jag älskar att vara mamma, att fick uppleva det att ha haft barn i mig, som nu växer och har blivit så stora, och utvecklar sig hela tiden, och som ibland gör mig stum och stolt och som man ser sig ibland själva i det är en så häftig sak, WOW

Jag älskar även min Kitchen Aid, jag ser den bara och blir glad, det är en snygg kökshjälpare, som gnäller inte, är behändig, lätt rengjort och har knådat så många deger medan jag har gjort någonting annat.

 Och så älskar jag en brasa i kaminen som fördelar en så fin värme och stämning i huset och min älskade värmeflaska som har värmt upp mina iskalla fötter.

Det finns så otroligt mycket jag älskar som sällskapsspelkvällar, musik som ger mig rusningar över hela ryggen och ger mig gåshud.
Och till sist jag älskar att SKRATTA, då är jag på livets rätta sida och tycker att livet är underbart.


Vad älskar du?


3 kommentarer:

Dagar av lycka sa...

Åhhhh, vilka underbara saker som du älskar!

Kram
/Anna

Lövkojan sa...

Så härligt att ha så mycket att älska, då är livet på riktigt :)!

Ha det fint, kram Marie-Louise

Queen of Kammebornia sa...

Mmm, jag älskar samma saker som du!