onsdag 3 oktober 2012

Onsdagstankar och en liten vy i vårdagsrummet


 En gång i månad har jag en ledig onsdag. Den uppskattar jag verkligen högt. Jag hinner mycket, trots att jag tar det lugnt. Helt underbart. Jag kan lägga hit läkarbesök, bilprovning etc på en sånt dag. Idag står inte sånt på agenda.  Det som jag har satt upp för idag är att rengöra braskaminen i vårdagsrummet.
Som vi har börjat nu använda flitig igen. I vårt vardagsrum står ett 50 tals sidebord som jag fick av mina föräldrar. Det har följt med till Köln och även hit till Sverige. Tavlan fick min man av sin bästa kompis. Min man tycker mycket om  Der blaue Reiter alltså en konstförening av expressionister som  Vasily Kandinski, Paul Marc, Paul Klee, August Macke, Max Ernst.  Så jag frågade hans kompis om han inte kunde försöka måla en bild i den stilen. Det tog ett år kanske två, och jag hade nästan glömt det. Men så kom han en fin dag med tavlan, en underbar överraskning. Och vi tycker fortfarande om den och jag hittar fortfarande nya detaljer i den.

Men nu ska jag ta en kopp kaffe till innan jag börjar på riktig med min ledig onsdag.

Önskar er alla en finfin onsdag!


5 kommentarer:

creando sa...

Älskar sidebordet! Urfint! Hade gärna haft ett också :)

Carina Sjölund sa...

Snyggt bord!
Kom ihåg att andas mellan varven, när du städar och fejar :)
Kramen rara du♥

Husfrun sa...

Jag gillar både tavlan och sidebordet. Så fint.
Härligt med en ledig onsdag. Själv är jag också hemma i dag. Med en magond liten grabb.
Kram.

Queen of Kammebornia sa...

Underbar bild, härligt sideboard och brasan, vad ska jag säga... jag älskar brasor och lediga dagar! Här sitter jag och dricker kaffe och det känns nästan som om vi fikar tillsammans :) Kram!

Annika GW sa...

Vilken läcker tavla! Det är verkligen guld värt med en ledig dag. Jag är just nu ledig en dag i veckan och njuter varje sekund av dessa dagar! / Annika