torsdag 25 april 2013

Crêpes med citron och florsocker

Yngsta dottern har läst en bok och i boken äter huvudpersonen crêpes med citron och florsocker. En maträtt som gav tröst och påminde om barndomen.
Nu har min dotter tjatat om att vi också ska göra crêpes på det viset. Igår gjorde vi det äntligen

Crêpes med citron och florsocker
(12 st.)
1/4 l  mjölk
2 ägg
7 msk mjöl
1msk socker
1krm salt
fett till stekpannan

Rör allt ihop till en flytande deg, (klumpfri) 
Försök fördela degen sedan så fortsom möjligt i pannan genom att vrida på den, så att de blir riktig riktig tunna.
Strö sedan bara florsocker och pressa ut lite citronsaft över crêpes.



Mina crêpes-tricks
Om du tar grädde blir crêpes mjukare.
tillsätta du i degen lite flytande smör, får den en gyllbrun färg
Låt degen vila i 30 minuter då kan mjöl svälla.

Annars härskar kaoset här, men så är det väl när man byter ut fönstrar.
Men jag ska inte klaga det här kommer bli så bra.
Hej hej!

6 kommentarer:

lisasvilja sa...

Oj det där lät riktigt gott! Kan tänka mig att det söta och sura gifter sig med varandra..

Ha en fin torsdagkväll!
Kram

Husfrun sa...

Det låter riktigt gott... ser riktigt gott ut. Kanske värt att prova.
Kram.

Nina sa...

När jag var yngre åt vi pannkakor som vi bredde lite smör på (som smälte) och sedan strödde socker över och pressade citron på. hur gott som helst!

Humlans Lott sa...

Mmm, det låter verkligen gott! Fast jag undrar om kidsen gillar det... men man vet ju aldrig förrän man har prövat.

Ha en himla fin helg!

Anna sa...

Mums mums! Ser fantatiskt gott ut!
Måste testas eftersom jag har en pannkaksälskande sambo!

Kram från ön!

Anonym sa...

Å crêpe, hjälp så gott!

mintekopp.se