tisdag 15 februari 2011

Bokrea

När jag gick till SFI-kursen (svenska för invandrare), hade jag en fantastisk lärare. Vi fick inte bara lära oss språket, det var även historie, kultur och högtider... Mellan alla de här högtider som Lucia, midsommar, surströmmingfest.... hamnade även BOKREAN kring  20. februari.
Det tyckte jag var lite skojig eftersom jag älskar böcker och jag har alltid haft det svårt att gå förbi en bokhandel utan att kika in, så när hon pratade om bokrean verkade det vara en jättestor grej för svenskarna.( Och så är det väl, eller hur?) Så det var ju klart att jag skulle vara med! Och varje år hänger jag nu med, ibland är jag en-två dagar för sent och det bästa finns inte längre på bordet, men ändå hittar jag alltid någonting.
Men det som jag redan älskar är reklambladet innan! När jag går till brevlådan, och ser bokreans reklam blir jag glad, jag kikar alltid först i den med en kopp kaffe. Jag sätter mig i köket och njuter redan bara av att kolla vilka böcker det finns, vilka jag redan har och så klart vilka jag vill ha.
Igår var det alltså en sån dag. Reklambladet kom!  Juchhu, härligt!

PS: Trots att jag har här hemma olästa böcker som står i kö, och väntar tålamodig och blir dammig tills det är deras tur, köper jag varje år nya. Jag tillhör människorgruppen som måste äga en bok. Jag har svårt att låna en, och jag är allvarlig riktig imponerad på dom som kan ge bort en kanonbra bok, så att andra få chansen att läsa den, de saknar den inte ens. Obegriplig för mig. Till vilken grupp tillhör ni?

3 kommentarer:

Elvira sa...

Jag är lite blandad när det kommer till böcker, jag köper gärna böcker på bokrean, men gillar också att gå på biblioteket och låna böcker. Sommartid och semestertid är det pocketböcker som gäller, lätta att ta med sig överallt och inte så känsliga för sand och vatten :) .

Kram Elvira

Marie sa...

Jag har en bokhylla som är överfull med böcker, gillade att köpa förr.
Men nu lånar jag på biblioteket, tycker det blir billigast så:)

Ha en bra tisdag!
Kram♥

Ute sa...

Jag vill helst bara ha pocketböcker även vintertid, de ligger inte så tungt på bröstet, när man ligger i sängen och försöker läsa några rader. Annars har jag provat låna på biblioteket, men har efteråt köpt den ändå eftersom den var så bra.