tisdag 22 mars 2011

En vårlig känsla


Innan jag ska dra iväg till jobbet, väntar lite hemmafru-uppgifter på mig. Och tyvärr tycker jag att de flesta är tråkiga. Men idag känner jag mig laddat och det känns som att det blir en effektiv förmiddag.
Det gör så mycket när solen skiner och det är +grader  (även i natt gick temperaturer inte under noll, första gången för i år, yeah!)

Men det jag verkligen älskar är att hänga upp tvätten och så klart ska det vara ute. Jag vet att det låter barnsligt, men det speglar för mig varje gång den drömmen jag hade innan vi flyttade hit. Ett liv på landet, där jag lever nästan som en bondefru. Där jag jobbar och grejar, djur om kring mig, tuppen hälsar och tvätten fladdrar i vinden och det luktar så himla gott när man plocka av den! Det var precis den bilden jag hade i Köln av mitt nya liv. Och när det blev verklighet, när jag hängde tvätten första gången på min egen tomt. Tuppen skrek, katter smög om kring mina ben, fick jag rusningar och var fylld av lycka.
Och idag är det en sådan dag, det är någonting i luften som ge mig den här känslan igen, även om mina stackars hönsen är fortfarande inne, katter går bara försiktig över snön för att lägga sig i solen och min torkningställe är fortfarande  insnöat, har jag känslan att jag lever mitt perfekta liv.
Det måste vara ett vårtecken!!!
 Må ni så gott!

3 kommentarer:

Marie sa...

Det behövs inte stora saker i livet för att man ska känna lycka, håller med dig om att hänga tvätt ute (speciellt första gången på säsongen) känns underbart!
Att se hur det börjar knoppa och grönska i rabatterna är också en höjdpunkt, himmel vad jag längtar till jag får börja greja i trädgården igen:)

Hoppas du får en superbra tisdag!
Kram♥

Kringlor och krusiduller sa...

Härligt! Att hänga tvätt ute tycker jag också är så mysigt. Det luktar ju så fantastiskt gott om tvätt som har hängt ute och torkat.

SV: en småländsk buffé kan säkert se ut på många olika sätt. Men på vårt bord fanns exempelvis sill av olika sorter, rökt gös, hemmagjorda isterband, kroppkakor med lingonsylt, kantarellpaj, viltfärsspett, älgkorv, rotsaksgratäng osv... Ostkaka till efterrätt blev det förstås också med jordgubbssylt, hjortronsylt och vispad grädde. Mums :-).

Må så gott
Kram/ Åsa

Elvira sa...

Älskar också att hänga tvätten utomhus, det är en fröjd när man bäddar med lakan som hängt ute, de doftar så härligt då.

Kram Elvira