onsdag 11 maj 2011

grrrr och regn och lycka!

Det krånglar fortfarande lite grann, ibland kommer jag in och så som nu: inte, grrr, det är väldigt irriterande och blogger.com har ju inte den bästa hjälp/informationsservice. Men det verkar ju att det är ett blogg problem och inte mitt datorproblem, men ändå grrrrr...

Idag har det blixtrat och även oskar fanns med och så har det regnat. Jag är inte särskilt förtjust i regn, jag kan se det ur bondens och trädgårdsmästerns perspektiv att det behövs, men jag är inte en sån som tycker om varma sommarregnar och att allt ser fräschare, renare ut efter en regnskur, nej, jag har verkligen försökt tänka så där fint, men nej,  jag blir blött, allt blir blött, hundtassar gör fina spår, en blötthundlukten är inte heller min favo, nej, men jag är egentligen ingen gnälltant om regn, det som jag tycker är mysig, är att vara inne då och får en anledning att dricker te (vad jag nästan aldrig gör, men ändå, tanken är väl fint) och så älskar jag det när jag ligger i sängen och regnen prasslar på taket/fönster, det tycker jag är mysig, men jag brukar inte tycka om regn när jag storhandlar och det regnar rejält så att man blir blött inom 3min.
men
idag har det varit faktiskt annorlunda, jag kommer ur affären och så ser jag det här busregnet, och så överkom mig en känsla av lycka, när vi flyttade hit hade jag  precis tänkt ut en sådan situation en vårdagssituation att jag handlar som alla andra i mitt nya vackra land, även på en dag där det är urusel dåligt väder, men jag känner mig hemma, att jag har min vardag här, att jag hälsar folk jag känner, att jag tillhör den gruppen som har här sin vardag. Fattar ni? Ibland överkommer en lyckan så oförberedd att man inte kan beskriva det.

4 kommentarer:

Ullis sa...

det är så viktigt att känna sig hemma, att känna att man har hittat sin plats och man är lycklig där!
Tack för din fina kommentar hos mig! Blev så glad!!
Ullis

Kringlor och krusiduller sa...

Jag tycker du beskriver din lycka över att hittat din plats, på ett jättebra sätt!

Jag gillar regn, ja inte flera dagar i rad med regn förstås. Men någon gång ibland sådär, så att växterna blir glada i trädgården :-). Här har det inte regnat ännu, men jag tror det kommer till helgen. Och det är bra för här är det snustorrt i backen.

Kram /Åsa

Ord & Känsla sa...

Jaha, regnet har kommit till er. Här varnar de för regn med åska imorrn. En regnskur skadar väl inte, men sen får det bli fint igen!

Kram Helena

Elvira sa...

Det är en härlig känsla när lyckoruset plötsligt och utan förvarning kommer över en :) .. Skriver just om ett "lycka är" ögonblick idag faktiskt.

Jag hittade din kommentar bland skräpposten i blogger, måste ha varit något rikigt knas, men jag har lagt upp den i bloggen nu i allafall.

Blir så glad när du skriver till mig.

Kram Elvira