torsdag 8 september 2011

me and my tics

 Som jag redan nämnde igår, har jag läst ett jätteroligt inlägg hos  Emma,: om tics hon har, som man nästan kan kalla till tvångsmässiga beteende. Det som var så roligt är att så många kände igen sig, i det här med att kontrollera alla elektroniska apparater innan man lämnar huset x flera....+ flera andra roliga knäppa saker.
Hos oss i huset är det mer maken som har ett sånt "tvångsmässigt beteende" innan vi ska åka till semestern, ska jag kontrollera att alla kabel är ur kontakten, gör det min man kommer vi ingenstans ☺
Men jag är ju inte heller riktig 100 i alla mina handlingar, så jag har ju även konstiga tics som jag har försökt utreda i det här inlägget varifrån dem kommer:

Here they are:

  • Jag kan inte tvätta på måndagar! Till det här finns det en anledning och det är att jag har läst någonstans att man ska undvika tvätta på måndagar eftersom för miljön skulle det vara bättre. Alltså på måndagar kör företagar och fabriker igång igen och då kan elnätet bli överbelastad. Det värsta med allt är att jag inte riktig kom ihåg det där och det som jag skrev har jag diskuterat med en kompis som blev galen när hon hörde det och trodde att jag har drömt om det. 
  • Jag kan inte dricka mjölk ur ett glas och vill helst inte se andra dricka mjölk ur ett glas. (Mina barn får inte ;) ) Till det här finns det också en anledning, när jag var liten åkte jag med min mormor på semester till Tirol, där blev jag "tvungen" av min kära mormor dricka mjölk (färsk mjölk, direkt från kossarna är ju så himla nyttig!) varje morgon (ur ett glas så klart) men en morgon har mjölken blivit sur och då sade min mormor strängt att jag skulle dricka upp (hade väl dagen innan redan gnällt om mjölken) tills jag började gråta, då provade hon själv och tyckte synd om mig. Men innan satt jag framför glaset och stirrade på den vita filmen som mjölken efterlämmade, efter varje klunk jag tog. Det är alltså därför, vettig eller? 
  • jag börja hulka (är det ordet för det man gör innan man måste kräkas????) när någon kollar bara med en ficklampa i min mun, även utan att röra någonting. Min gomspene ???  verkar vara riktig riktig känslig! Att trycka tungan ner fungerar så klart inte alls. Så stackars min husläkare.
  • Jag är besatt på att Svante bajsa x2 per dag, anledning-> jag vet att han kan
  • När jag tankar vill jag att slut siffran är 0 så helst 00, så från 400 kr tankar jag jättejätte sakta
  • Och ett tvångsmässigt beteende har jag, jag kontrollerar om jag har nyckeln med mig minst 4 gånger och alla gånger letar jag med samma hektisk panik. -> när jag flyttade hemifrån, frågade min mamma om jag hade biljetten (det kontrollerar jag så klart oxå x4) och nycklarna x flera innan jag åkte därifrån.
Så eftersom jag har läst i Emmas inlägg att jag inte är ensam, har jag bjudit på dem, och när jag skrev det tänkte jag så klart, oj vad sjukt det här låter, men jag vet ju anledningarna så nu kan jag väl försöka jobba emot dem. Vi får se hur det går!

Det var mina tics, har du några??


4 kommentarer:

Att vara någons fru sa...

Ha ha ha jag skrattar ihjäl mig! Fina du!

Christel sa...

Haha. Jag gillar den om att inte kunna tvätta på måndagar - även om jag också tror att du har drömt det där. ;)

Hildas hem - Sofia sa...

Ha ha! det är verkligen roligt att du bjuder på detta. Vi har nog alla våra tics för oss. Att inte tvätta på måndagar har jag aldrig hört - men jag kommer förmodligen att undvika det nu när du skrivit det :)

Jag önskar dig en fortsatt finfin torsdag!
Kram Sofia

Fru Vallmo sa...

Det värsta är att jag kan lägga till 2-3 saker , som är lite konstigt dem oxå, men de avslöjer jag inte, för då tror ni jag är helt knäpp ;)