tisdag 20 september 2011

Projekt: gör en mall till ett överdrag till fåtöljen

 
Det här blev väl ganska bra, eller? Men jag är inte klar än, och det här är bara ett testförsök för att se om mina mallar duger. Stor kudden ska jag göra om, tänkte göra det snabbt klart igår, och jag får absolut inte göra saker snabbt för då blir det fel.

Det som jag har kvar är att sy ihop armdelar + fåtöljryggen, det ska jag göra idag. Och om det fungerar, ska vi gå och leta efter ett bra tyg. Kan  redan nu säga att det inte blir vitt, även om jag tycker det ser fint och fräscht ut med vitt. Men det ser bara bra ut hos andra, hos oss blir det fort gulaktig, och så har vi en svart hund. Så vitt blir det tyvärr inte. Tanken med det här är att jag gör ett överdrag som jag kan stoppa vid behov i tvättmaskinen, när katastrofer som ckokladfläckar... händer. Men som sagt så långt har jag inte kommit än. Soffgruppen består av en 3er soffa och 2 fåtölj, det betyder mycket jobb och mycket tyg, och det är också någonting som jag är jättedåligt i: att köpa tyg. Men vi får se hur långt jag kommer i dag, ska se saker och ting i delmål ;)
Men det här projektet ser väl bättre ut än lampan, eller?

1 kommentar:

Marie sa...

Jag är så impulsiv så jag gör aldrig mallar, jag bara kör på;)
Sv: tyvärr hittar jag ingen bild på soffan, hur den såg ut med nya klädseln. Jag blev less och tog bort det nya tyget efter några år, så på sätt och vis fick vi en ny soffa igen:)!
Kram♥