torsdag 29 september 2011

torkade svamp och äppel-kanel-gelee...

...ger mig idag, min underbara lantliv-känsla! Svampen har krympat rejält, men jag är lycklig att jag har dem och känner mig som en duktig igelkotte/ekorre som förberedda sig inför vintern ;)

Ni ser att det inte blev så himla mycket, men ni får aldrig glömma att jag har aldrig förrut hittat en enda svamp. Så jag känner mig super nöjd. Nu hoppas jag att mina förvaringsburkar är rätta och när de hamnar i en mörk skafferi att de trivs där. Vad tror ni.

Sedan gjorde jag redan äppel-kanel-gelee. Jag blev häromdagen så suuugen på det. Att jag nu inte kunde hålla mig att fixa snabbt dem. Mina föräldrar har många äppelträd och eftersom man kan inte bara leva från äppelpaj, tog mina föräldrar äpplen till en musteri och då fick vi den bästa äpplemust tillbaka. Ren Äpplemust utan tillsatt socker. Ur den gjorde min mamma äppel-kanel-gelee.
Receptet är ju enkelt tar äpplemust (jag tog kullamust) + kanel + syltsocker (jag tog en tysk syltsocker) men jag tror man gör det precis som det står på förpackningen.4 kommentarer:

Ord & Känsla sa...

Vilka fina burkar med gulliga band och innehållet verkar ju väldigt gott! Äppelgelé har jag inte provat tidigare. Låter spännande!
Svamp har jag fått av mina svärföräldrar och då har jag stekt dem och sedan fryst in. Bra att ha till såser och annat gott till senare.

Tack för fin kommentar om uterummet (igen):)
Kram Helena

Madame Edith sa...

Halkade in på din blogg och tänkte lämna ett avtryck innan jag går :)

Kram/M

Marie sa...

Kikar bara in för att visa att jag lever, men jag flyger och flänger så det finns inte mycket tid till datorhäng;)
Kram♥

Hildas hem - Sofia sa...

Man är rik när man har sånt där i skåpen! :)
Underbart att plocka fram och stoppa i maten.

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram Sofia