fredag 28 oktober 2011

Fredagsfrågan

Den här fredagsfrågan kommer idag från ... mig! Ja, nu är ni besvikna, vad?
Men ni  är mina VIPs och ska svara på frågan:

bild: wikipedia
Tycker du om Halloween?
Jag: Nja, ... efter en längre stund tänkande, ska jag säga 30/70! Alltså 30% av mig tycker att det är bra. Och 70% av mig säga absolut NEJ! Motiveringen till de 30% först. Jag tycker det är kul att man kan hitta en anledning för att klä ut sig, speciellt när man gör en party, och för barn som älskar att klä ut sig. Även att barn får busa lite grann och har det kul, men vart går gränsen till detta. Ur toapapper i postlådan blir det extralim på handtag?? Osv. Hur långt får buset går??

Nu till de 70% Nej, man kan göra mitt i året en klä-ut party, även om man inte gör det såå ofta eller att det känns då jobbigt eller pinsamt. Men jag tycker det är en affärsgrej som kom till Europa för att vi ska köpa, köpa och köpa . Sedan tycker jag inte heller om budskapet "bus eller godis!" " trick or treat". Är det här det sättet man ber om saker? Lär vi, vara barn,  inte att stanna i trotsåldern "om jag inte får det jag beger NU, då gör jag kravall? Hur mycket empati skapar vi med ett sånt sätt?  

Oj, nu blev det  ett lite för mycket arg-intolerant-vi föräldrar-insändare-svar. Men jag skulle hellre fira allahelgonsdag som i Mexiko med alla dödskallar-och alla dödskallarbakelse...(.lite info härom man bor i Göteborg kan man fira det 5.11 läs här) alltså ett allahelgonsdag på ett roligt sätt!  När mina barn var liten följde nån vuxen med, när de gjorde busringningar, jag tror så måste man hantera det, att barn får ha det roligt "under kontroll", men..... ni vet....




Så här svarade ???

Tycker du om Halloween?
Du: ????

Det blir spännande för mig att se vad ni tycker! Kanske kan vi göra en statistik om det?

3 kommentarer:

Husfrun sa...

Jag sällar mig till ditt svar. Det är kul för barnen att få klä ut sig - och helt fredlig bus- eller godis kan kännas okej. Ungefär som man går runt på påsk och "påskar" för sina grannar. Men då ska man helst ge något också, en tekning eller så. Och absolut inget bus! Där går gränsen.
Och ja, köphysteri.

Fokus ligger i stället på alla helgona!

Kram - och trevlig fredag.

carinasjolund sa...

Inget speciellt för mig. Men barnen gillar att klä ut sig och busa för folk. Men man har ju varit med om att vissa personer blir nästan f *bannad, hur dom kan göra sådana dumheter. Klart inte så roligt för en 10 åring att nästan bli utskälld!!!
Kramen♥ ha en toppen Fredag

Marie sa...

Nja, jag är kluven! Tycker ändå att det ska vara en helg när man minns de människor som gått bort, att tända ljus på deras gravar.
MEN samtidigt kan det vara roligt att hitta på något kul, nu när det är mörkt och en bit kvar till advent.
Som sagt var, jag är kluven!!
Kram♥ och ha en härlig fredag