fredag 18 november 2011

Adventförberedelser i källaren
Häromdagen har jag varit i källaren och pysslat lite. Jag har gjort någonting som jag hela hela tiden har önskat mig att göra, men alltid tyckt att jag inte har kunskaper/talang, och då menar jag det här med att binda nån krans, jag är verkligen jättedåligt på det. men eftersom jag lyckades ifjol med en riskrans (som jag inte heller trodde, jag skulle klara av) , har jag fått nu ett sånt självförtroende ;) att jag bara har  kört på! ;)


Här ser ni lite mer vad det är för någonting, det ska bli en hängande adventskrans. Jag har först tagit en lite tjockare tråd och format den rund, sedan har jag bundit ris omkring det, och sedan klistrat på (med limpistol)  små kottar (jag vet att det är inte kottar, men kan inte ordet ;) ) och ljusstaket. Bästa idén tycker jag är att  jag kom på att spraya alltihopa med en beige lackfärg, den döljer tråden, och allt blir en fin enhet.


Avsiktlig valde jag att inte ta för mycket ris, det skulle bli en "light version", nu ser ni här på bilden att den fortfarande hänger i källaren. Jag har redan köpt ljus till kransen och snart snart kan den kommer upp.
Nu ska jag bara göra en adventskrans till med grön mossa. Man kan aldrig har för mycket ljus tycker jag.

Snart, snart får ni se en mycket bättre bild, nämligen när den är i läsrummet, med ljus och eventuell pynta jag den  eller så får den vara så enkel.

Önskar er nu en trevlig helg! Tror inte att jag ska sitta mycket framför datorn, när jag har min kära för två dagar hemma.  Må ni så bra!

8 kommentarer:

desperat hemmafru sa...

Tjusig krans och utmärkt svenska! Det heter visst kottar - alkottar (från trädet Al) för att vara exakt.

Trodde tyskar julpyntade på helt annat vis. ;-) Jag går precis runt och förundras över allt fint julpynt som finns här. Till exempel porslin och vackra adventsljusstakar. Inte alls som "hemma" i Sverige. Omväxling förnöjer verkligen.

creando sa...

Jättefin! Verkligen! Detta var riktigt tjusigt tycker jag. Jag tror jag hade låtit den vara så enkel...fint. Kramar Kicki

Anonym sa...

Men HALLÅ,du är ju JÄTTEDUKTIG på att göra kransar!!!
Jag har samma typ av ljushållare i butiken, vita. Tänkte jag skulle pyssla lite jag också längre fram, jag vet bara inte NÄR jag skall hinna... :o
Ha en toppenbra helg!

Joanna Björkqvist sa...

Jättefin krans! Jag funderar också på att göra en... Ha en fin helg! Kram!

Stephanie sa...

Åh, vad fantastiskt fin och vad duktig du är!

Lingonberrie sa...

Det blev ju jättefint! Och alkottar är så söta, lite mer hanterbara än vanliga.

trevlig helg,

Fröken Grön sa...

Nog har du talang för det där med kransar, alltid!
Det där blev hur fint som helst.
Ha en fortsatt fin lördag!
/Anna-Karin

Husfrun sa...

Så fint!
Mysigt att pyssla inför jul. Helt galet att du inte trodde att du hade talangen. Det har du ju!