onsdag 23 november 2011

Rolig julklappslek på jobbet?

Kanske kommer det här lite försent, men ack ej,  ni är väl flexibla allihopa, eller?

Hörni, jobbar ni i ett team eller är ni flera på jobbet (man kan ju faktiskt vara flera på jobbet, men inte jobba tillsammans, eller hur?)
Jag har infört på min arbetsplats en tysk jullek, jag vet faktiskt inte om den är i känd i HELA Tyskland, men i alla fall i KÖLN, och där har vi kört den varje år. Och nu har jag spridit den på min arbetsplats och nu tänkte jag att jag kan ju sprida den här, för den är verkligen himlakul, ger en härlig mysig och rolig stämning på jobbet. Och om man har det lite jobbig på jobbet då är det ännu bättre att leka den, för den höjer stämningen otrolig!!!

Leken går såhär:

Det är viktig att man får så många med sig det går, bäst är ju självklart om man kan övertyga ALLA-

Vitsen med leken är att man köper 2presenter till en person på arbetsplatsen, den första presenten slår man i fin julpapper och gömmer den någonstans på jobbet (inte för svåra ställen i början, men ni får se vad påhittig folk är) På paketen får BARA står namnet till personen som ska få den. tex. TILL fru Vallmo.

Det andra paket slår man såklart även in, och skriver även BARA namnet till person dit. Det tar man med sig till sin JULFEST.  När man sitter vid bordet, ska nån börja och berätta var han/hon har hittat  1.paketet och sedan vad det var för någonting. och till slut ska den personen GISSAR, varifrån paketet kommer. Man får gissa 3 gånger sedan ska den som har gjort paketet avslöjar det och ger det andra paketet till personen. Efter detta berättar den nästa....

Viktig innan man leker, ska man bestämma priset på paket, på mitt jobb har vi bestämmt oss för 1. paket: 30kr, och den andra (vi kallar det för det stora) för 100kr. (man vill ju få någonting fint ;) )
Men som sagt, det är bra att man kommer överens med detta, att det inte blir strul.

För att börja, skriver alla som är interesserad sig på en lista, sedan gör man små lappar och alla ska dra en person. Har man dragit sig själv, måste man så klart dra en ny lapp. Namnet på lappen ska man så klart inte avslöjer. Det är ju den personen man ska ge presenten till.

Är det för krånglig??? Det förstår jag eftersom mina arbetskompisar fattade i början igenting och nu är de helt galen i den och längtar redan i September på den.
Om ni är intresserad kan jag förklara det en gång till. Eftersom jag tror den här leken kan göra folk glada. Efter första året vi hade lekt den, kom en arbetskompis till mig och sa: " Nu har du tjänat några stjärnor i himmlen, tror du har gjort många jätteglada med julleken.!" 
Bästa recension man kan få, eller?

PS: I Köln kallade vi leken WICHTELN, det är det som små nissar gör, dem gör i smyg andra glad. Och hjälper till, så gott de kan. Men eftersom det är ett svårt tysk ord, döpte vi det här till julklappsleken. :)


2 kommentarer:

Äppelblom sa...

En kvällshälsning till dig. Just nu är jag lite trött i huvudet, så jag orkade inte reda ut reglerna i din lek, men jag tror att den kan vara kul.
En sådan fin katt du visade den 20:e. Är det din katt? Jag har haft en såda orange, Måns, som blev 17 år.
Ha en fin morgondag!

Husfrun sa...

Haha, jag fattade inte allt men ska läsa igen. Låter i alla fall fasligt roligt.
Kram.