fredag 20 januari 2012

Fredagsfråga nr.3I Dn.se (20111211)  hittade jag en intervju med Laleh.(hela intervjun) Så från den här intervjun tog jag min fredagsfråga:

Är det din pappa som har påverkat dig mest?
Jag: Mmmh, jag tror jag blir/blev mest påverkad av min mamma, men det är väl samspelet i familjen som formar en person. Men jag kan berätta om "en mantra" som min pappa brukar säga och leva efter: Man kan göra allt, om man vill! Jag kan inte, betyder oftas jag vill inte!" Av det här har mina syskon och jag verkligen blivit påverkad . Och det visar sig ofta att man kan mycket mer än man tror. ;)
Så här svarade Laleh: 
Är det din pappa som har påverkat dig mest?
– Haha, vad skulle mamma säga om det. Nej, jag har haft turen att ha väldigt olika föräldrar. Mamma är tuff på ett annat sätt än pappa. Tänk att hon klarade av det hårda livet, säger Laleh.
Från pappa fick hon det fantasifulla, kreativa och viljan att utmana. Hennes mamma lärde henne mer om att vara självständig och präntade tidigt in i Laleh att hon kunde klara sig själv.
– Mamma är en stark kvinna som visade mig hur man överlever och står på egna ben. Att jag skulle gifta mig tidigt fanns inte för henne. ”Sånt kan du göra sen”, kunde hon säga.
– Jag är verkligen lyckligt lottad. När jag var liten och klädde ut mig till prinsessa, och sa att jag skulle räddas av en prins, sa mamma ”nej, Laleh, det är du som är prinsen, du räddar dig själv”.

Jag är ledig idag, Yeah! Det väntar en jobbhelg på mig! Så nu ska jag fixa så mycket som möjligt!
Men vi hörs!

3 kommentarer:

carinasjolund sa...

Skönt att du får en ledig dag innan arbetshelg :)
Men visst är det lite små mysigt att jobba helg oxå :)
Ta det lugnt på jobbet!
Kramen vännen♥

Marie sa...

Nä, jag tror det är min mamma som har påverkat mig mest, jag var inte "pappas flicka" om man säger så;)
Skönt att du får vara ledig idag och ladda om batterierna för helgens jobb!
Kram♥ och ha en fin fredag

Husfrun sa...

Å vilka fina ord. Klart man är prinsen o räddar sig själv.