fredag 10 februari 2012

Fredag, fredag, fredagsfrågan!

Idag har jag valt en av mina personliga favoriter i skidskytte och det är Magadalena Neuner, och det inte bara för att hon är tysk eller att hon är så duktig, jag tycker hon har så mycket livsglädje och energie. Så nu har jag letat efter intervjuer och så hittade jag  på en tysk sida Die Bunte en intervju med henne. Frågan låter så här:Wie sieht so ein typischer Sommertag aus bei Ihnen?
Vad är en typisk sommardag för dig?
Jag: På morgonen går jag först med hunden, men det brukar jag göra vid alla årstider. Har jag semester så brukar jag ta en simtur i sjön på morgonen, det är det bästa på dagen då. Sedan är jag så mycket ute som möjligt, jag försöker göra alla sysslorna utomhus, så gott det går. Oftast har vi ju en projekt under sommarn och om jag inte jobbar då håller jag på med den. Sedan betyder sommartid - glasstid hos oss, så det blir en glass säkert på en vanlig sommardag. Åh vad jag längtar nu!

Så här svarade Magdalena Neuner:


Wie sieht so ein typischer Sommertag aus bei Ihnen?
Magdalena Neuner: Ich gehe um halb acht aus dem Haus und trainiere drei Stunden. Wir wechseln da ziemlich ab: Rennrad, Mountainbike, Kajak, Skiroller, zu Fuß, Krafttraining. Das ist wichtig. Danach koche ich mir erstmal was, mache Mittagspause, Fanpost, Emails, was es so zu erledigen gibt. Gegen 16 Uhr trainieren wir nochmal zweieinhalb Stunden und dann ist Feierabend. Das reicht dann aber auch.

hela intervjun

Nu kommer min översättning:
Vad är en typisk sommardag för dig?
Magadalena : Jag börjar kring halv åtta och tränar i 3 timmar. Vi byter regelbunden träningsenheterna: cykla, mountainbike, kajak, rullskidor, att gå, styrketräning. Det är viktig.  Efter det lågar jag mat och har lunch, kollar emails, fanpost, allt som jag ska göra då. Kring kl. 16.00 tränar jag igen i 2½ timmar och sedan är det slut för den dagen, och då får det  vara nog.

Min översättning är säkert inte den bästa men jag tror ni ser den stora skillnaden, mellan min vanlig sommardag och hennes! ;)

Men idag är det fredag och det betyder maken kommer hem och så ska vi ha gäster ikväll. Så bäst att fundera vilken mat vi ska bjuda på! Ha det så bra!


4 kommentarer:

Husfrun sa...

Jag hade aldrig pallat att träna så många timmar per dag och beundrar dem som gör det.
Fast jag tycker att du låter som en flitens myra du också med din träning och alla projekt.
Kram.

gunsan sa...

Ja inte tränar jag så mycket inte, inte alls egentligen om man nu inte räknar promenader förstås;)

På sommaren är det gården, altanen, blommor, promenader, njuta, stranden o barnbarnen som gäller för mig;))

kramizzzzz

Västgötskan sa...

Njae, ganska snarlika dagar. Eller...? Hihi! ;-D

Carina Sjölund sa...

Dom är fantastiskt denna idrottare :)
Läste om norska skidåkerskan Marith Björgen, hon tränande över 1000 timmar per år tidigare!
Men då är hon ju toppen åkare oxå :)
Ha en fin helg vännen!
Kramen♥