torsdag 31 maj 2012

Apropos lägda ;)

Bilden är tagen  med mobilkameran ur bilden.2011

 Efter sfi (svenska för invandrar)-kursen, läste jag vidare, svenska grund, svenska A och så till slut svenska B.  Det var en rolig tid och jag är glad att jag har gått alla kurser. Även om jag inte lärde mig såååå himla mycket på A+B om grammatiken och uttalande som jag hade önskat mig, så tyckte jag mycket om att läsa kursliteraturen.
Svenska A, B läraren var en jättefin tjej från Skåne och jag som tillsdess bara hade pratat med "norrlänningar" tyckte att det var otrolig svårt att följa hennes ord. Tex. sa hon hela tiden "passionerna" och det tog 3 lektioner tills jag fattade att hon menade personerna. ;)

Men hon hade det ju inte heller enkelt med mig. En dag skulle vi skriva en fabel, och det var ju inte så farligt, så jag hittade på en liten historia om en åsna.
Rubriken kallade jag Åsnan på lägdan. När jag fick tillbaka den, så hade hon markerat lägdan. Och alla fröknar, ni vet, hur hon markerade det, och så skrev hon ju med blyers ovanpå äng? Jag fattade inte vad det var för fel med lägdan, eftersom ALLA säger ju det och äng, det hade jag inte hört tillsdess.
Tja nu vet jag det, och ni som ska  pakera era husbilar på lägdan här i området nångång i livet, så vet ni, vart ni ska, eller hur?

3 kommentarer:

Husfrun sa...

Haha, ja inte kan det vara helt lätt att möta ett nytt språk med alla dialekter och uttal.
Du lyckas dock galant.
Kram.

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Haha, ja jag kan ju bara tänka mig hur det skulle vara om jag kom till ett annat land och skulle lära mig språket, inte helt lätt med alla nyanser. Jag tycker att du klarar dig galant :) .

Kramar Victoria

creando sa...

*skratt* hon hade ju noll-koll den läraren :)