torsdag 9 augusti 2012

1-timme tjej-projekt

Idag har jag jobbat dagpasset, storhandlat, städat och hållit på med maten och nu äntligen har jag lite bloggtid. Och för det här fallet att jag inte har fotat lite, eller någon plan, vad jag ska ta upp här, så tänkte jag visa er min "1 timmes-tjej"-projekt som yngsta dottern och jag fixade under en  av mina lediga dagar. Jag har ju inte visat något "projekt" alls i år och det beror på det att vi inte har haft så många projekt än, bara målad dörrar . Och så det där:


Tadaaa! Vårt nya kompostställe (kallar det inte för lådan)! Det är kanske inte den bästkomposterande modellen, och kanske inte den snyggaste, MEN man kan tar av "framsidan" och köra med skottkärran in om det nu skulle behövas och så kan man sedan när komposten är klart tar ut jorden lättare!Jag vet ju inte om ni kommer ihåg hur våra gamla kompostlådor såg ut, så dottern och jag vi är iaf jättenöjda. Och även Plupp har godkänt vårt jobb. ;) 
Skulle ju gärna ha någon lock ovanpå, men det ska maken fixa, tänkte jag ;)

2gamla kompostställen "jobbar" fortfarande, men när deras jord är slut,  ska de komma bort och kanske bygga vi en till.

3 kommentarer:

creando sa...

Ser utmärkt ut. Här har maken rationaliserat bort komposten helt. Ingen aning om varför och tycker att det är dumt. Men det får jag inte något gehör för precis... :)
Kramar

Husfrun sa...

Riktigt snyggt - bra jobbat!
Så där kanske man skulle ta och göra här hemma. Vi har ingen kompost och det är nog näst intill skamligt.
Kram.

Lövkojan sa...

Det där kommer säkert fungera alldeles utmärkt, smart!

Ha en fin dag, kram Marie-Louise