fredag 9 november 2012

Natthimmelplats och fredagsfrågan

bild:astronomy.meta.org
Nu när det har blivit mörkt på kvällar igen, är det inte bara mysigt inne. Jag tycker att det även är helt underbart att betrakta stjärnorna på en klar höst/vinterkväll. Och det som gör mig att vända bort blicken från den vackra himlen är mest att jag börjar frysa. Fascinationen har alltid funnits, som barn/tonåring hade jag en mysig fönsterplats på vinden för att beundra natthimmeln och drömma mig bort. Nånstans. Igår kväll när jag började frysa ute, tänkte jag, att jag vill ha en sån plats igen. En fönsterbänk med kuddar, där man kan sitta i lugn och ro med en kopp te och fri sikt på himlen. Från vårt sovrum har man en underbar blick, men på fönsterbrädan får inte en kudde varken jag plats. Så jag ska fundera lite hur jag får min natthimmelplats.

Så länge ska vi  avhandla fredagsfrågan och kunde det då inte vara mer passande att ta en fråga som astronauten Christer Fuglesand har fått? Jag hittade en mycket intressant intervju med Christer Fuglesand i nöjesguiden.se och frågan låtar så här:

Om du fick föra ut ett budskap till våra närmsta grannar i rymden vad skulle det vara?
Jag: Oj så svårt, vilket språk skulle man använda? Hej vi är väl lite konstiga vi jordlingar, men verkligen otrolig nyfikna. Om ni kommer med fredliga avsikter är ni hjärtlig välkomna. Hoppas vi får lära av varandra. ???

Jag tror Christer Fugledand är mycket duktigare på sånt svarade så här:


Om du fick föra ut ett budskap till våra närmsta grannar i rymden vad skulle det vara?
– Hej, var är ni? Vi skulle vilja inleda en fredlig dialog med er och utbyta kunskaper och erfarenheter för båda våra civilisationers bästa.
Fuglesand har även gjort en sajt, där man kan prata med rymden . Även om man inte vill lämna ett meddelande där, så är det roligt och spännande att läsa andras frågor, tankar.
Ha en fin fin fredag alla jordlingar och alla andra väsen som finns i rymden!

3 kommentarer:

frk. Frida Fortissima sa...

Åh, när jag ser den vackra bilden och läser de målande orden som du skrivit till den, längtar hela mitt jag bort från stan och ut till landet, där inte gatlyktor och neonljus gömmer stjärnhimlen.
Tack för den resan i tanken :-)
Önskar dig en fin helg,
Frida.

Queen of Kammebornia sa...

Det är verkligen vackert med stjärnhimmel!

Lövkojan sa...

Stjärnhimlen är underbart vacker och stor, ett riktigt bra gratisnöje dessutom :)

Ha en fin helg, kram Marie-Louise