onsdag 25 september 2013

Mördegskakor med kola



I helgen var jag så sockersugen att jag äntligen provade kolakakor, och ååhh så goda de var!

Här kommer receptet:
Ingredienser
Botten
3/4 dl socker
125g rumstempererat smör
2 1/2 dl vetemjöl special 

Kolagarnering
397g sötad kondenserad mjölk på burk
125g tärnat smör
1dl socker
2msk ljus sirap 

Chokladgarnering
75g vit choklad
75g mörk choklad

1. Värm ugnen till 180•C. Stärk och klä bakformen med bakplåtspapper.

2. Blanda smöret och sockret tills det blir pösigt. Rör i mjölet och blanda tills smeten är jämn.

3. Tryck ut blandningen över bakformens botten och grädda i 15 till 20 min. tills den är gyllenbrun. Låt svalna

4. Lägg ingredienserna till kolagarneringen i en kastrull. Koka på à svag värme tills allt smält och låt det sedan koka upp. Fortsätt koka under ständig omrörning i 10-12 min. 

5. Häll kolagarneringen över mördegsbottnen. Låt svalna helt. Smält chokladen i separata skålar över en kastrull med sjudande vatten. 

6. Häll över den mörka och vita chokladen över kolan och snurra samman dem med baksidan av en sked. Låt det stelna och dela seda i rutor.

3 kommentarer:

Annas röda stol sa...

Så du frestar! De kakorna ser livsfarligt goda ut!!! Kram

Karin sa...

Hjälp vad de där såg goda ut och jag kan (dessvärre) äta dom, inga ägg i. Måste snarast testa det här receptet. Ha en bra kväll Karin

Anna sa...

Hur stor form ska kakan gräddas i?!