onsdag 9 oktober 2013

Fru Vallmo rekommenderar: Läsarna i Broken Wheel rekommenderarMin boktip handlar idag om Katarina Bivalds Läsarna i Broken Wheel rekommenderar en romantisk och humoristisk feel good-roman om vänskapens kraft, kärleken till böcker och om att hitta sin plats i tillvaron.
En underbar bok med andra ord!
Men var är en riktig feelgood roman?
Så här tycker Sara (huvudpersonen)
Folk trodde ofta att feelgood-romaner var lyckliga, banala historier, men en riktig feelgood var inte värd namnet om den inte innehöll ett par mord, olyckor, katastrofer och dödsfall..... Poängen var bara att de inte slutade olyckligt. Det var böcker man la ifrån sig med ett leende, böcker som gjorde att man tyckte att världen var lite galnare, konstigare och finare när man tittade upp från dem.
Och jag kan bara hålla med! Just nu har jag faktiskt svårt att lägga boken åt sidan. Jag är inte klart med den men jag tycker redan mycket om boken och det som jag gärna skulle vilja tillläga är, att när man läsa en feelgood bok så vill man inte att den slutar över huvud taget.2 kommentarer:

Queen of Kammebornia sa...

Det låter som en härlig bok! Jag vill gärna vara med på nästa Post till dig! Kram!!!

Johanna | Tillvaron.se sa...

Tack för tips. Jag har lovat mig själv att börja tunnelbaneläsa böcker (istället för det eviga knapprandet på mobilen) och det där lät som mkt bra underhållning. Försöker också ta mig ifrån mina sedvanliga deckare, måste ju utvecklas lite kanske :)

Tack själv för att du kom in till mig och sa hej förresten :) Alltid så uppskattat!

Kram