tisdag 8 oktober 2013

När rivfirman ringde


Förra vecka hände någonting som gjorde mig verkligen glad på många sätt. För det första var det igen en sån underbar upplevelse att vi människor har även snälla och omtänksamma drag i oss och för det andra att jag fick tag i en skatt.
Men kanske ska jag börja från början: När jag kom hem från jobbet så upptäckte jag att ett okänt mobilnummer fanns  på mobilens och på fasttelefonens display. Jag kollade upp numret och såg att det tillhörde en byggfirma här i närheten. Jag tänkte reklam men efter kanske en halvtimme fick jag följande sms:

Hej Ute 
jag heter ....(vet inte om han vill bli nämnt här) och river en lägenhet i Härnösand. De som bott där heter Hellström och kommer från Hällsjö i det hus ni bor i. Har hittat en stor målning på huset och fotografier.
vill ni ha dom så hör gärna av er.
MVH

Kan ni förstå hur paff jag var!! Självklart vill jag och så bestämde vi en dag som skulle passa bäst att titta på saker! Jag träffade skribentens bror som också var mycket trevlig och jag fick lite information om lägenhetens ägare och massor med fotografier en sockenkarta från 1923, en bok skriven av en Hellström alltså första ägaren av huset, en anatavla och så målningen av vårt hus!!! Det fanns ingen släkt kvar enligt "byggfirmansbror" och de skulle slänga allt. Alla bilder hade ju ingen värde för dem men de tyckte att eventuell vi skulle uppskatta det och så gjorde de en googling på huset och kontaktade mig!!! Är det inte gullig?? Eftersom jag vet att det finns släktingar kvar,(ni kom väl ihåg sommarens hemska möte med en bankiersdam och mitt hemska tshirt?) så tog jag med mig saker och när damen ska komma tillbaka så får hon ta de om hon vill.
När jag såg målningen av vårt hus så blev jag verkligen paff bilden är målat kring 40-talet och det känns så väl igen fortfarande! Skulle egentligen gå ut och knäppa kort men det regnar för fullt! Så jag kommer väl göra ett inlägg till! Bilderna nere är knäppt på vintern ~1960 innan de vill sälja huset.

Är det här inte någon skatt?
Jag tycker det och jag är verkligen otrolig glad att killarna från rivfirman ringde!
Glad, tacksam och rörd, japp det är jag!


PS: Och att det inte är nog med det så har vi här i byn en "husforsknings grupp" som säkert kan hjälpa mig med min skatt!

3 kommentarer:

Johanna | Tillvaron.se sa...

Helt fantastiskt verkligen! Vilken solskenshisoria, och lite oväntat av en byggfirma måste jag säga. Skatt var ordet!

Lövkojan sa...

Otroligt och härligt att såna människor finns!
Kram Marie-Louise

Den där Victoria sa...

Vad underbart av byggfirman att rädda sakerna och ta kontakt med er, vilken skatt att få, så himla roligt för er!

Kram Victoria