tisdag 29 oktober 2013

Pumpa med fetaost
Om det finns någon som undrar hur det går för oss med "köttfria måndag" så måste jag erkänner att vi inte äter så många gånger vegetariskt på en måndag och det beror mest på att vi har matrester kvar från helgen, där det oftast finns kött med. Jag är uppvuxen med att söndagar är vilodagar och lite speciella, lite festligare,  det fanns/finns aldrig hemma hos mina föräldrar "vardaglig mat" på en söndag. Oftast fanns det 3 rätters-middager hemma. Det sitter faktiskt även i mig, så vi har oftast en riktig festlig middag på söndagar och som tur oftast rester in till nästa vecka. Men vegetariskt äter vi ändå 1-2 gånger i veckan. För jag tycker om idéen av köttria måndagar, men vi äter oftast vegetarisk mat på onsdag/torsdag. Jag känner faktiskt  inget behov av kött mitt i veckan, och eftersom det är jag som brukar laga mat här hemma så har de andra inget val. ;)
Häromdagen gjorde jag en supergod vegetarisk middag med pumpa och eftersom det är snart dags för Halloween, så tänkte jag skriva receptet ner här:


Pumpa med fetaost
1medelstor butternut- pumpa
200g fetaost
2 dl grädde
4 ägg
salt/peppar, paprikapulver
vitlök, basilika, lite sojasås

Skala pumpan och ta bort fröna, skär pumpan i lagom stora bitar. Koka i saltvattnet i ca. 10min.
tills de är aldente. Låt sedan vattnet rinna  av väl.
Lägg pumpabitar i en ugnfast fat krydda med salt,peppar paprika och vitlök. Blanda ägg och grädde väl med varandra, sätta till soja och häl äggsmeten över pumpbitarna. Strö fetaost över 
Och grädda alltihopa 20min. med 180 grad.

4 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Det är en härlig tradition med söndagmiddagar tycker jag. Själva är vi lite dåliga på det och jag tror att det beror på att jag ofta jobbar helger. Men visst är det något speciellt att bevara! :)

Annas röda stol sa...

Söndagsmiddagar gillas och det går bra att ha söndagsmiddag en onsdag oxå :) Ha en trevlig kväll. Kram Anna

Anna - mamma till två prinsessor och en prins sa...

Stort tack för tipset! Min man är vegetarian och jag letar alltid efter nya recept att testa!

Maja sa...

Det lät spännande, kanske jag ska våga mig på att köpa en pumpa.