måndag 19 maj 2014

När världen snurrar


Hej måndag! Jag är inte riktig återställt och att skriva på datorn är fortfarande lite tja vad ska jag säga irriterande för min balansorgan. Så det här blir väl ett kort inlägg.

Natten från lördag till söndag blev jag väckt av snurrade bilder. Först trodde jag att det halva glaset vin skulle ha varit orsaken till detta, men hallå ett halv glas vin kan inte göra så mycket att tom mina drömmar snurrar. Jag försökte lägga mig på andra sidan men då blev det bara värre.  Så jag låg där och mådde riktig illa av all snurrande. Kl. 08.00 så väckte jag då min man, jag hade ju haft tid att tänka och så kom jag ihåg att jag har haft det här en gång tidigare men bara 100x värre: kristallsjukan
Jag fick det efter att jag hade varit på tivolin i Tyskland och åkt en sån där bergochdalbana. Det kom då också på natten, men med en så kraft att jag inte kunde röra mig alls.
Men i lördags så gjorde jag inget speciellt, jag kämpade mot ogräs och njöt annars av det otroliga vädret.  Så varför lossnade min balanskristaller och samlades in någon av båggångerna? Inte studsade jag runt eller lyssnade på heavy metall,... så jag fattade inte

Som tur räddade min man mig genom att göra epley manöver (jag skulle aldrig göra det själv! Hur våga man? Det är ju så himla läskig att det är inte sant!) Kristallerna i vänster örat var det som spökade, jag fick tom en rejäl nystagmus (ögondarring) under övningen. Och sen försvann snurrande, men icke illamående, det satt kvar och så klart rädslan att det kan snurra igen.

Men idag så känns det mycket bättre och det är jag glad för mycket glad för så min måndagslista börjar med:
Jag är glad för att:

världen inte snurrar längre.
maken var så himla omsorgsfullt och räddade mig 
Illamående är nästan borta.
det har varit en fantastisk solig helg
jag rensade två rabatter och lite till
vi fikade i vår mysiga berså.
det kändes som sommar i helgen
det grönska är så otrolig grön just nu.
dottern har skrivit alla nationella prov nu. 


3 kommentarer:

när man hittar hem sa...

Usch va läskigt att vara så yr men vilken tur att din man kunde hjälpa dig så snurrandet gick över! Eplay manöver hade jag ingen aning om vad det var så nu blev jag ju nyfiken och googlade :) För många år sedan fick jag virus på balansnerven och då snurrade det i tre veckor och det dröjde sju veckor innan jag kunde köra bil...det är nog bland det jobbigaste jag har varit med om!
Ha en fin kväll! kram viktoria

Anonym sa...

Vad otäckt det låter!! Jag fick sån otrolig yrsel att jag inte kunde stå upp när jag fick min öroninflammation, men det gick över på en eftermiddag tack och lov!
Skönt att du mår bättre.
Kram

Annas röda stol sa...

Oj!! Hoppas du kryar på dig snabbt. Kram Anna