Så här kommer ett recept som går bra här hemma som vegetariskt och även med kyckling.
Indisk gryta med Quorn (kyckling), cashewnötter & ingefära
Antal portion: 4
300g fryst quornfilé eller kycklingfilé
100g cashewnötter
2msk rapsolja
2msk ingefära
1msk masala
1 tsk spiskummin
2msk honung
1 tsk salt
400g tomater passerade
200g kokosmjölk
1ms matolja
En gryta med en enkel och supergod sås där man mixar cashewnötter med kryddor & tomat. Toppas
med kokosmjölk. Mixa alla ingredienserna till kryddpastan med en mixerstav till en slät, tjock smet.
Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs Quornbitarna eller kyckling tillsammans med kryddpastan. Tillsätt kokosmjölk och låt puttra på medelvärme ca. 10 min. Servera gärna med ris, sallad eller Naanbröd.
Jag har vanan att strö över typ alla mina maträtter rucolasallad om jag har, så det tillhör inte, resten av familjen äter sallad brevid. ;)
Men den här kan jag verkligen rekommendera!!! Varmt!
1 kommentar:
Mums!! Wow vilken storfamilj ni skaffat, nu blir det till att baka :) Kram Anna
Skicka en kommentar