måndag 13 oktober 2014

Dotterns rum från början till (nästan) slutVi börjar här i ett tomt rum, yngsta dotterns rum innan renoveringen, när vi flyttade hit önskade hon sig det här, små och stora cirklar på en sida och en gul rand på andra där sängen fanns. Och så hade hon gamla linoleum kvar, vi sa hela tiden när du inte längre leker med Barbie och alla de där små grejerna, då fxar vi rummet. Ähh, det var verkligen längesedan hon lekte med Barbie...., men nu tog vi tag i det.


Hon ville ha helt vita väggar, ingen färgklick alls och ingen brytning. Så vi gjorde så. Vi försökte så gott det gick arbeta på flera ställen samtidig, dvs i själva rummet och så i ladugarden.
 Vi har haft den där superfina järnsängen så länge stående i ladugarden och ingen av mina döttrar nappade förut på den. Men nu, när jag visade dottern några bilder från pinterest,  då gick hon med. 
Även fick den gamla skolstolen ny färg. En stol som maken köpte på Erikshjälpen för 25kr. !!! Sedan fick vi av rena turen 3 fina plåtskåp av min bror, så himla passande att han ville bli av med dem och jag letade som en tok på blocket efter dem. Mycket bra. Även ett gammalt skrivbord från 1918 fanns i "skattladugarden" kunde inte innan göra en bild eftersom det är värst med ljuset där.  Och efter att maken behandlade fina trädgolvet så kunde dottern och jag fortsätta måla/planera.
I lördags åkte vi till det stora blå varuhuset och till andra möbelaffärer för den delen, för att hitta en riktig mysig fåtölj som skulle passa i ett hörn.  Tyvärr hittade vi inte den rätta, men vi ska leta vidare. 
Dock hittade vi några andra saker och rummet är nästan klart. Vill ni se lite? Varsågod:Där i höger hörnet ska en fåtölj stå, en som man inte vill kliva upp ur.  Men dottern provade nästan alla i alla möbelaffärer vi har varit i och ingen vill riktig passa. Eftersom hennes rum mesta dels består av loppisfynd/ ladugårdsfynd så har vi utrymme kvar för den perfekta fåtöljen, den måste bara hittas.
Bilden har en dålig kvalitet, jag vet, men det som man kan se är att färgskalan är svart kombinerad med vitt och natur. Jag tycker mycket om det här. Och är glad att dottern också trivs med det.
Pappersgirlanden är gjort av gamla notpapper (som ni kan gissa fanns även i en pappkartong i ladugården). Den pysslade vi ihop igår, så enkelt.Och så ser ni här hennes rum i collagen. Ko-matta is the shit. Säger min dotter. Hon bara älskar den, 
och jag är imponerad vilken smak hon har. Roligt att hon blev nöjd. Ni ser kofferten? Japp den tog hon också, jag hade faktiskt tänkt göra en kattsäng av den, men nej, böckerna skulle förvaras där. 
Så nu kan vi bocka av hennes rum, nu står det bara kvar att rensa resten ur mellanrummet, där alla hennes andra grejer förvaras, plus att gå igenom kläderhögen med plagg som har blivit för små.
Det ska vi ge till Erikshjälpen vi tar och ger, bra koncept, tycker jag.

Så nu kanske förstår ni varför det har varit så tyst här, (tar alla ursäkterna som finns) men att renovera och jobba det tar energi. 
Önskar er en fin vecka!

PS: det är ju måndag så en måndagslista sätter jag hit.
Jag är glad för att:
dotterns rum är nästan klart! 

3 kommentarer:

Den där Victoria sa...

Åh, vilket jobb ni har gjort. Ett underbart rum blev det, med mycket tittgodis i form av fina möbler och saker.

Kram Victoria

Villa Freja sa...

Men wow vilket fint rum! Så himla läckert. Kram.

Anonym sa...

Så väldigt fint det blev! Förstår att dottern är helnöjd. Det syns att ni lagt ner mycket energi och omtanke på alla detaljer i rummet.