torsdag 5 februari 2015

Badrummet


Badrummet renoverade vi 2009, och nu 6 år sedan tycker jag fortfarande om det! Jag tycker om spotlights med dimmer, och "starlet-ljus" över spegeln. Och överhuvudtaget färgerna i badrummet!
För mig har det varit väldigt viktig att få en varm känsla i badrummet. Så vi valde italienska mosaik som är sandfärgat. Jag kommer aldrig att tröttna på det tror jag.  Och eftersom badrummet är väldigt neutral så skulle man kunna byta ut färgen genom att byta handdukar, skåp, tavla. Men det har vi inte gjort än, vi är fortfarande nöjda. På första bilden visar utsikt när man precis har kommit in i badrummet.
Bara kring badkaret har vi mosaikkakel, resten av badrummet har vi tapetserat med en specialtapet extra för våtrum och målat den med special våtrumsfärg.  Handfaten sitter på en "köksbänkskiva". Vi  sågade den så att vi kunde bygga  sidodelarna och en hylla för handdukarna (hyllan där under är kanske 10 cm mindre än övre delen så att handdukarna är skyddad av vatten) Sidodelarna står på genomskinliga dörrstoppar. Så att jag verkligen kan städa bra utan att hyllan skulle få nerifrån vattenskador.
Precis brevid skåpet är dörren, och toan sitter väldigt nära fönstret, men det har den tidigare också varit. bara att det ett badrum tidigare har varit två. Och från toan kan man titta ut ur fönstret. Fönstret är stort och som ni på första bilden ser sitter där en mörkbambusrullgardin. Det finns inga grannar som kan se in i vårt badrum men det känns ändå skönt att få dra ner den, samtidig som jag verkligen uppskattar dagsljuset. HÄR kan du se få förre/efter bilder.

Men men jag är fortfarande himla nöjd. Och jag ser verkligen framemot att bada ikväll.

3 kommentarer:

Maria - Snickaregården sa...

Vilken skillnad mot före. Förstår att du är nöjd.
Extra plus med ett stort badrum.
Kram Maria

Maria - Snickaregården sa...

Vilken skillnad mot före. Förstår att du är nöjd.
Extra plus med ett stort badrum.
Kram Maria

millandante sa...

Åh vilket fint badrum!!!

Blir inspirerad och drömmer vidare om att vår blå plastmatta är ett minne blått;)

Kram Milla