tisdag 10 februari 2015

"Se till att du håller dina rynkor mjuka!"Jag tänkte idag att gå tillbaka till badrummet och visar lite mina ansiktsprodukter jag kör just nu.

För länge sedan pratade jag med en thailändsk kvinna (har ni upptäckt att thailändska kvinnor har oftast en perfekt hy, och att det är svårt att gissa deras ålder?) När jag frågade henne om hennes skönhetsrecept, så skrattade hon bara och sa 
"Håll huden mjukt"
Samma tips fick jag av en annan fantastisk kvinna som rekommenderade "Se till att du håller din rynkor mjuka!?!"


Och sedan dess försöker jag det. Dessutom vill jag helst använda ekologiska produkter utan massa skit i, helst utan alkohol och paraffin, och det är inte det lättaste att hitta sådana produkter. Hos Weleda hittar man ju såna produkter även hos Korres som jag tidigare har använt, men jag blir trött efter ett tag på doften så jag provar gärna nya produkter.

Jag håller mina rynkor mjukt med Palmers cocoa butter formulär . Jag har lite av det älskade scar serum kvar. Tyvärr har min stora burk rena cocoa butter blivit tomt. Och det är inte det lättaste att få det. 
Så det nyaste är Kung Markatta ´s kokosolja! Ja ni läser inte fel, det är 100% ren kokosolja och ekologiskt! Och dessutom väldigt billigt! Jag har fyllt den i en tom tigel för att få mer känslan att det är till huden ;) plus att det känns mer hygieniskt att ta ut små portioner ur burken.
Kokosoljan använder jag bara som nattkräm och på dagtid när det är över -15 ute och jag inte har någonting annat för mig än att gå i skogen.

Ibland håller jag bara min rynkor mjukt med den.
Den sitter ju lite som en film på huden så därför använder jag under dagen, under min make up oftast någon annan hudkräm. Just nu provar jag c/o Gerd ´s cloudberry facial oil. 
Och jag är väldigt nöjd med den.
Tyvärr saknar nästan alla ekologiska produkter en UV-skydd.
Men eftersom jag ändå brukar köra varje dag min bronspuder som har UV-skyddfaktor 15.  Så hoppas jag att det ändå går bra.

Hur det går? Inte vet jag, rynkor har jag ju! Men mjuka! ;)


Har du några ekologiska hudprodukttips?
2 kommentarer:

Maria - Snickaregården sa...

Har hört att kokosolja ska vara bra och absolut sista veckan. Tror alla utom jag har testat.
Får nog köpa mig en burk :)
Kram Maria

Maria - Snickaregården sa...

Har hört att kokosolja ska vara bra och absolut sista veckan. Tror alla utom jag har testat.
Får nog köpa mig en burk :)
Kram Maria