onsdag 30 mars 2011

100 inlägg

bild:flickr.com


100 inlägg

Och så fick ni fråga mig om vad som helt. Åsa  undrade när och varför vi flyttade precis hit.Marie har funderat om detta lite tidigare och då har jag svarat så här
Varför vi köpte precis den här tomten, det var en förälskelse på andra blicken, faktiskt.
Huvudanledningen att vi har hamnat så långt upp, beror mest på att min bror och hans familj bor här i närheten, och det kändes/känns himla tryggt och skönt att ha släkt här, min bror har verkligen otrolig underlättat vår start i Sverige.
Min bror bor mitt i skogen, verkligen total idylliskt, precis så tror nästan alla tyskarna att livet i Sverige ska vara. Men så idyllsik det är, jag såg nackdelarna, så för mig var det klart, jag vill ha en riktig väg till huset, alltså en väg som blir plogat redan kl.5.00 på morgonen, så att även jag kommer till jobbet. Jag ville ha barn i byn, så att mina barn har kompisar här och behöver inte ha skjuts hela hela tiden.
Och så vill vi ha plats, mycket plats så att vi kan få besök från Tyskland, och att de verkligen känner sig välkommen, ingen åka 1800km för bara 3 dagar. Så därför har vi 2 hus på tomten.
Och jag var så entusiastisk att jag vill ha höns, får, minigrisar ev. hästar (om mina barn sköter om de, eftersom jag är rädd för de)
Nu bor vi så att grannarna är i närheten (3min) men de kan inte kolla in på vår tomt , vi har ändå känslan att vi bor för oss själva. Samhället är liten men helt underbart, vi har blivit hjärtlig välkomna och vi har fått nya kompisar/vänner.
Fdt. husägaren hade många hundar och det fanns 3 hundburar, så fula, och sedan är ju huset vi bor i inte så fint att se på (här ) men inifrån övertygade oss det med mycket charm.
En även viktig punkt för oss var att vi vill ha sol, året rund på gården och det har vi.
Så på första gången sa jag till Michael:" Fy, hur kan man ha så många hundburar på gården! och huset är inte rött med vita knutar, men när vi gick runt, stod min mun öppen hela tiden, en egen bagarugn i ladugården, 2kakelugnar i röda huset, en liten traktor....
det var det jag föll för....
bild:nibis.de

Vilken musik jag tycker om?
Elvira, trodde inte att det var så svårt men jag lyssnar nästan på allt, tycker faktiskt att dina dagenslåtar
kunde har kommit från mig. Det som jag verkligen avskyr är heavy metall, sorry alla heavymetall-fans, men jag får ont i huvudet när jag ska lyssna på det där skrikandet. Jag behöver det mer melodiskt.
Mina favoriter är: Miss Li, Norah Jones, India.Arie, Melody Gardot, James Blunt, Foofighters, Håkan Hellström, Regina Spektor, Obél....(som teenager föll jag för a-ha, är detta någonting jag måste skämmas över?)

Om ni har flera frågor, varsågod!
Tack att ni svarade på min fundering!

4 kommentarer:

Ord & Känsla sa...

Grattis till de 100 inläggen!
Vad kul att få veta lite mer om dig och hur ni hamnade här i Sverige. Ni verkar trivas här och har hittat rätt hus!

Nej, du behöver inte skämmas över att ha gillat A-ha. Samma här, de var såå bra:)

Ha en fin dag!
Kram Helena

Marie sa...

Jag kikar in och lämnar ett livstecken, det blir inte så mycket tid vid datorn nu!
Kram♥

Kringlor och krusiduller sa...

Vad kul att få veta lite mer om dig och din familj o hur det kom sig att ni hamnade där ni gjorde! Ni verkar bo helt fantastiskt vackert!

Jag var helt såld på A-ha när dom var populära och jag måste erkänna att jag än idag kan dansa runt när jag hör en låt av A-ha :-). Tycker verkligen dom har gjort många bra låtar.

Ha en fin kväll!
Kramar/ Åsa

Fröken Grön sa...

Jätteroligt att få veta mer om hur du hamnade i Sverige! Förstår att det underlättade flytten att din bror bor i närheten. Jag tycker nog att ditt hus ser riktigt mysigt ut, så det är inte svårt att förstå vad ni föll för när ni såg det första gången. Och den där gäststugan skulle jag absolut kunna tänka mig att bo i!

Må så gott!
/Anna-Karin