tisdag 4 september 2012

Spenatlasagne

Först vill jag tacka för alla fina kommentarer jag fick av er igår! Ni är bäst!!! Och så kommer här receptet.

Det blev inte så mycket kvar och jag är jättdåligt på att fota mat, men, jag lovar att det här är enkelt och gott om man nu tyckeer om spenat. Här kommer alltså receptet:

Spenatlasagne
(4-6 personer)
  • Bladspenat 1kg färsk (700g fryst)
  • 1 lök
  • 1 vitlök
  • 2 msk olivolja
  • salt, peppar, muskat
  • 400g tomaten (jag tar alltid en skål coktailtomater)
  • 200-250g Fetaost
  • ca.800ml bechamelsås (på lasagne förbackning står tex hur man gör den, jag gör den efter känslan och utan ost, men oftast blir det lite mer)
  • Lasagneplattor 
Tvätta färsk spenat  eller tina upp frysta varianten.
Hacka lök och vitlök fint (som ni ser blev min lök, ringar) låt dem i olivolja blir mjuk och gulaktig. Ger sedan spenat till, krydda med salt, peppar och muskat.
Gör en bechamelsås
Börja sedan med bechamelsåsen i en lasagneform
Sedan lägga du växelvis lasagneplattor och spenat med fetaostsmulor och tomater i formen
på varje lasagnelager tar jag bechamelsåsen.
sista plattor får extra mycket bechamel och lite fetaost.
200grad ungefär 25-30 min.


5 kommentarer:

creando sa...

Så gott! Jag älskar spenat, så här funkar det fint!
kramen

Husfrun sa...

Det är jättesvårt att fota mat, men du lyckades ju bra.
Gott det låter.
Kram.

Queen of Kammebornia sa...

Men vad gott!!!

Carina Sjölund sa...

Så gott det låter!
Tack för receptet :)
Kramen♥

Fru Eriksson sa...

1000-Tack för Receptet :)
/Kram & Ha en fin dag!