Först vill jag tacka för alla fina kommentarer jag fick av er igår! Ni är bäst!!! Och så kommer här receptet.
Spenatlasagne
(4-6 personer)
- Bladspenat 1kg färsk (700g fryst)
- 1 lök
- 1 vitlök
- 2 msk olivolja
- salt, peppar, muskat
- 400g tomaten (jag tar alltid en skål coktailtomater)
- 200-250g Fetaost
- ca.800ml bechamelsås (på lasagne förbackning står tex hur man gör den, jag gör den efter känslan och utan ost, men oftast blir det lite mer)
- Lasagneplattor
Tvätta färsk spenat eller tina upp frysta varianten.
Hacka lök och vitlök fint (som ni ser blev min lök, ringar) låt dem i olivolja blir mjuk och gulaktig. Ger sedan spenat till, krydda med salt, peppar och muskat.
Gör en bechamelsås
Börja sedan med bechamelsåsen i en lasagneform
Sedan lägga du växelvis lasagneplattor och spenat med fetaostsmulor och tomater i formen
på varje lasagnelager tar jag bechamelsåsen.
sista plattor får extra mycket bechamel och lite fetaost.
200grad ungefär 25-30 min.
5 kommentarer:
Så gott! Jag älskar spenat, så här funkar det fint!
kramen
Det är jättesvårt att fota mat, men du lyckades ju bra.
Gott det låter.
Kram.
Men vad gott!!!
Så gott det låter!
Tack för receptet :)
Kramen♥
1000-Tack för Receptet :)
/Kram & Ha en fin dag!
Skicka en kommentar