söndag 2 december 2012

När snö korsar våra planer


Vi klev upp tidig inför vår långa resa till Jönköping. Här är det bara lite snö, högst 2cm ligger på marken. Men det blåser kallt. Vi har väntat på det här nu länge och vi är lycklig spänt, vad som kommer hända.
Vi har åkt kanske 20 mil, det blåser mer och det snöar rejält, stora flingor och även på vägen ligger mycket mer snö. Vi ser överallt lastbilar och bilar som har kört fast, och även vi har svårt att hålla bilen på vägen.
I radion pratar de om mer snö nere i Södersverige och om snökaos, 6 dm i Västergötland! Vi sitter i bilen och räknar ut, att vi inte kommer i tid när det fortsätter snöa på det här viset. Vi behöver inte diskutera, vi känner varandra så bra, och så bestämmer vi oss att åka tillbaka hem igen, hemresan som brukar bara ta 2 timmar tar 6 timmar, framför oss har några lastbilar kört fast. Vi sitter fast i bilen i 4 timmar. Vi lyssnar på radio och pratar och försöker sova. När vi äntligen kommer hem är vi så trötta och har otroliga huvudvärk.

Nu är vi hemma, vi har sovit rejält, vi har fått kaffe vid sängen och en rejäl adventsfrukost av barnen. Bättre kunde det inte vara i hotellet heller. Snart ska vi gå till skyltsöndag, mysa lite rund och värma oss med  glögg.
Det kanske blir någon annan gång att min man och jag åker på en kort semester. Och jag kommer kanske nån annan gång att rekommendera er ett fantastiskt hotell i Jönköping och en supermysig restaurang där, och kanske kanske kanske kommer jag nångång att skriva om hur fantastiskt bra Melody Gardot är live. Ja, kanske....
Men nu är vi här och har tänd första ljuset. Det är Advent på riktig och jag önskar er den bästa 1. Adventsöndagen.


2 kommentarer:

creando sa...

Så tråkigt att det blev så. Ibland får man helt enkelt bara gilla läget. Hoppas, hoppas, hoppas att det kan bli av en annan gång. Och hoppas att ni får en riktigt fin kväll så här på 1:a advent!

Kramar

Queen of Kammebornia sa...

Stor kram till dig!