onsdag 15 maj 2013

Jag undrar bara

När man är 40 och 40+ så blir man ju kallad varannat år till mammografi och det är ju jättebra det att man  kan hitta ev tidigt bröstcancer.
Idag har jag nu varit där för andra gången, så jag visste ju vad som skulle komma hända, jag -så naiv som jag är- hade inte tänkt innan hur det skulle gå till, tänkte det är ju BARA en röntgenundersökning, och kanske har jag haft i mina tankar att det kanske räcker med en bild som de tar vid någon lungrtg.
Men oj så chockad jag var att de klämde och drog i min bröst. Det är ju forfarande BARA en röntgenundersökning och det går ju så himla fort, MEN det som jag undrar är, vem har uppfunnit den rtg-apparat. Tror knappast att en kvinna var inkopplad i konstruktionen och tillverkningen, säkert kunde man hela apparaten göra lite mer kvinno/bröstvänligare.
Bilar har ju också blivit mycket bättre sedan biltillverkare har förstått att fråga en kvinnor vad de skulle önska sig i en bra bil.
Om det finns nu där ute en kvinnlig ingenör för rtg-apparater, kan man inte göra det lite mjukare det hela?
Det var det som jag undrar om detta och mycket mer som jag inte skriver här ;)

6 kommentarer:

Kavallinskan sa...

Jag tycker precis som du, jag har också varit på mammografi ganska nyligen! Det är bra men inte alls trevligt!
Kramar viktoria

Carina Sjölund sa...

Tycker det är jättebra att det finns.
Jag har varit där en gång, så det är nog snart dax igen. Men måste erkänna... att visst gör det "ganska" ont.

Ha en fin dag!
Kramen♥

Maria - Snickaregården sa...

Det har jag också undrat. Hur tänkte de där? Konstaterade torrt att ingen kvinna kunde varit med och konstruerat denna maskin sist jag var där men sköterskan bara skratta åt mig ;)
Kram Maria

creando sa...

Ha, ha, ha....man kan både skratta och gråta åt eländet! Men jag tror allt att de måste klämma ihop och dra så mycket för att faktiskt se något på bilderna...

Anonym sa...

Creando har rätt & visste ni att våra bröst är "färskvara" ändrar sig månad för månad...Drabbad av "förändring" ung:( /Kram

Anonym sa...

Inte undra på att äldre kvinnor ofta har hängbröst;-) / Lisa