fredag 7 mars 2014

10 saker som gör mig pigg!

Det här blir tips och samtidig en påminnelse till mig själv typ självterapi mot trötthet och även ett inlägg mot bloggtorka ;) för nu ska det komma i framtiden flera rubriker med 10 saker....Alltså här kommer mina 10 saker som gör mig pigg:

  1. Kaffe!! Kaffe med lite mjölk det räddar min morgon och för att klarar dagen så behöver jag även äta frukost! Vi har ett ordspråk på tyska som heter  Ät på morgonen som en kejsare, till middag(lunchtid) som en konung och på kvällen som en tiggare. Så är jag uppvuxen och utan frukost skulle jag inte klara mig.
  2. Sol och att vara ute. Även om solen inte visar sig, så måste jag gå ut och ta en promenad för jag känner mig efteråt faktiskt piggare och avkopplad.
  3. Vatten! Och här kommer definitivt en påminelse till mig, jag måste dricka mycket vatten, och det är jag dåligt på, men när jag kommer ihåg det och är duktig så känner jag mig faktiskt bättre.
  4. Grönsaker och frukter, ni vet jag försöker äta trafikljusfrukterna just nu och när jag gör det konsekvent så håller jag bort alla influenser och  peppa peppa så har de onda bacillerna inte hittat oss.
  5. I akutsituationen allstå när jag känner mig så himlatrött då hjälper det med ett glas vatten och så att jag pressar alla fingrartopparna ihop i några sekunder. Det fick jag lära mig av en sjuksköterska som jobbade med mig på nätterna och gick en akupressurkurs.
  6. Dofter, det finns doftljus som kan ge liv i mig igen men även doft av färska kryddor som basilika eller lukten av frukter citroner eller Elise äpplen. Åh, man ska verkligen komma ihåg att utnyttja alla sinne vi har.
  7. Musik! Även om jag känner mig orkeslös, så finns det vissa låtar som får mig att swinga runt, låtar där jag inte kan sitta still och på något sätt, gör att jag måste röra mig! Har faktiskt en spellista på spotify som heter blandad peppig och där har jag alla mina personliga pepplåtar.
  8. Duscha såklart, att bada gör mig sådär sömnig och avkopplad att jag bara vill krypa sen under en filt men en varm dusch pigga upp! Ibland räcker det med en fotbad att pigga upp trötta fötter och smör in de med en bra luktande fotcreme. Japp det hjälper!
  9. Att vädra! Egentligen har jag alltid gjort det, men nu med våra nya fönster så känner jag ett extra behov av att vädra. Jag tycker det känns så skönt när den gamla förbruken luft bytts ut. Känner mig annars instängt. 
  10. Färgglada kläder eller iaf en färgklick på mig som min tuggummi-kedja eller min ullpärlhalsband och så hjälper faktiskt en färgglad nagellack ibland räcker det tom att köpa en ny färg. 

Så nu ska jag baske mig blir pigg igen med eller utan sol!!! 

Vad gör dig pigg?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga 10 saker :)

/Fredagskram

Villa Freja sa...

Tack för tipset, det där med att pressa ihop fingertopparna. Akuttips mot trötthet är alltid bra :)
Annars... kaffe, sol, friskluft, vatten, energirik och varierande kost, motion, bra sömnvanor - och att ge mig tid till egentid. Det är viktigt för välbefinnandet och energin i förlängning.
Kram.

Finurliga Fröken sa...

Vilken bra lista. De där med fingertopparna måste jag testa. Kram