torsdag 13 mars 2014

Recyclingprojekt hårdplastflaskorJag älskar grön såpa! Jag tycker man får det allra mesta borta med det och så älskar jag doften naturligt och fräscht. Så självklart slog jag till när jag såg en 5l - bunke på Dollar. Så mycket grön såpa för flera år, skulle det inte vara så besvärlig att hantera en 5l bunke med doseringen, snack om överdosering...så jag återanvände en tom handspritflaska, Fixar ett etikett och klart! Så nöjd jag är!
 Typ samma gjorde jag med en tom sprayflaska (badrumsspray) som jag sköljde ut noga och bara fyllde på med vatten. Den ska jag nu använda när jag stryker, allt för att göra jobbet lite roligare...(blir sugen att köpå det här igen)
För att göra grön-såpa etiketten använde jag mina bokstavsstämplar från panduro. Och ettiketten till Bügelhilfe änvände jag Tildas Papper.

Jag har bara två stämpeldynor en med blå bläck och en vattenstämpeldyna, oftast använder jag bara en hushållssvamp, det går lika bra tycker jag.
Man kan återanvända sprayflaskor till blommorna eller så gör man sitt eget rengöringsmedel genom att blanda tex grön såpa med vatten, eller en ättika/citron blandning som fönsterputs. Vad jag ska göra ur 5l bunke? Det får vi se om några år, när den är tom! ;)

1 kommentar:

Annas röda stol sa...

Fiffigt!!! Här används såpa till det mesta :) Allt från att bada hund till att förnya foppatofflor ( Jag är riktigt allergisk mot foppatofflor, men det finns andra i familjen som älskar dem) Ha det gott. Kram Anna