söndag 23 november 2014

Ett försök med gravyrmaskinen

För ett tag sedan (tror tom att det var i somras) köpte jag en gravyrmaskin. En gravyrmaskin har jag faktiskt velat haft länge, det kändes så att jag inte var komplett utrustad, samma gäller en bokstavsstans. Det år också någonting som jag gärna vill ha speciellt efter mitt sista pysselprojekt.

Min dotter tipsade mig via Pinterest idéen:

bild: pinterest
Och jag var/är storförälskad i grejen, jag älskar bokmärken, nästan lika mycket som jag älskar böcker, och jag tycker man kan inte få nog med bokmärken. Så jag provade med min gravyrmaskin (som jag inte har använt tidigare):
Men först tog jag en sked (ingen äkta silversked som jag använda när jag gör ringar) och slog med hammaren på så länge tills skeden var platt och sedan böjd jag den så att det blev typ en klämma. Till sist försökte jag skriva alltså med gravyrmaskinen och Usch, det måste jag träna!!!! Försökte först rita innan bokstäver på skeden men ingen färgpenna ville fastna! Suck! Så jag gav upp och provade på egenhand att skriva de där tre enkla ord. Och oj oj vad svårt det vart! Respekt alla  tatuerare!!!
Eftersom ytan inte var stabil (har lärt mig nu att böja den till en klämma, efter att man har skrivit!!)  blev det inte så som jag hade tänkt mig. Så nu får ni se:


Men jag har inte gett upp än, ska gå på loppis och köpa några bra böjdbara skedar och så ska jag göra det om! Kanske med tysk/svensk text på och så blir det en liten gåva till en bokpresent?
Kanske tom till jul! 


1 kommentar:

Annas röda stol sa...

Häftigt och det är så snyggt med gamla bestick och en vacker text. Ha det fint. Kram Anna