onsdag 22 april 2015

Min patchwork-trasmatta och lite köksplanering och lite annat


Hej igen,
jag hade verkligen tänkt lägga ut flera inlägg, men så blev det inte. Men beslutet togs att inte lägga ner bloggen, däremot ska jag minska min egen press och bara skriva när jag orkar.

Det är mycket just nu, jobb, utbildning och så har jag börjat med växthuset. Hemmauppgiften till utbildningen har jag nu äntligen lämnat in och egentligen skulle jag gå ut och fortsätta med växthuset på min ledig dag, men det blåser kallt och jag väljer att sitter kvar framför datorn.

Som ni redan har läst i rubriken så tänkte jag visar min patchworktrasmatta som hamnade i köket. Köket är ju i stort behov av en renovering, och kommer bli vårt nästa stora projekt. Planeringen har redan börjat och jag har en egen "köksmapp" på pinterest med alla inspirationsbilder. På min önskelista till köket står mönstrade klinker (gärna marockansk) med golvvärme!Så här ser alltså delvis min Fussböden- mapp ut. Min man är lite tveksam över det så jag tänkte vänja honom med min 99 lappartrasmatta, olika mönster, och varm om fötterna. ;)

Innan jag började hade jag faktiskt nån bild i huvudet hur mattan skulle se ut, och slutresultatet blev förvånansvärd lik min "fantasibild" och jag är verkligen nöjd.

 Jag rev sönder trasiga lakan, köpte några härvor på erkishjälpen och såg till att det fanns i alla lappor vit i som bas. Så att mattan kunde ses som en enhet trots alla färglada lappor. Det gick fort att virka dem, ca.25 luftmaskar (+/- en berodde på hur tjock "tråden" var)  och sedan fasta maskar så att det blev en fin rektangel.  Det var roligt att lägga ihop alla delar, mindre rolig kanske att sy ihop dem. Efteråt var det bara att stryka hela mattan så att den blev fint vid alla kanter och skarvar. . Och här ligger den nu i köket alltså:99 lappor, och jag är väldigt glad att jag är färdig och att den passar perfekt in i köket. Och väldigt väldigt nöjd, maken sa häromdagen att han tyckte att mattan fick för mycket uppmärksamhet, haha, ja jag kan vara tjatig!

4 kommentarer:

Den där Victoria sa...

Så himla fin matta, vad kreativ du är.

Kram Victoria

Maria - Snickaregården sa...

Vilken snygg matta! :D
kram Maria

Maria - Snickaregården sa...

Vilken snygg matta! :D
kram Maria

Uouo Uo sa...great work

تصميم مواقع
amazing

شركة تنظيف بالرياض
good job Beautiful! :)

حراج السيارات