onsdag 22 april 2015

Min patchwork-trasmatta och lite köksplanering och lite annat


Hej igen,
jag hade verkligen tänkt lägga ut flera inlägg, men så blev det inte. Men beslutet togs att inte lägga ner bloggen, däremot ska jag minska min egen press och bara skriva när jag orkar.

Det är mycket just nu, jobb, utbildning och så har jag börjat med växthuset. Hemmauppgiften till utbildningen har jag nu äntligen lämnat in och egentligen skulle jag gå ut och fortsätta med växthuset på min ledig dag, men det blåser kallt och jag väljer att sitter kvar framför datorn.

Som ni redan har läst i rubriken så tänkte jag visar min patchworktrasmatta som hamnade i köket. Köket är ju i stort behov av en renovering, och kommer bli vårt nästa stora projekt. Planeringen har redan börjat och jag har en egen "köksmapp" på pinterest med alla inspirationsbilder. På min önskelista till köket står mönstrade klinker (gärna marockansk) med golvvärme!



Så här ser alltså delvis min Fussböden- mapp ut. Min man är lite tveksam över det så jag tänkte vänja honom med min 99 lappartrasmatta, olika mönster, och varm om fötterna. ;)

Innan jag började hade jag faktiskt nån bild i huvudet hur mattan skulle se ut, och slutresultatet blev förvånansvärd lik min "fantasibild" och jag är verkligen nöjd.

 Jag rev sönder trasiga lakan, köpte några härvor på erkishjälpen och såg till att det fanns i alla lappor vit i som bas. Så att mattan kunde ses som en enhet trots alla färglada lappor. Det gick fort att virka dem, ca.25 luftmaskar (+/- en berodde på hur tjock "tråden" var)  och sedan fasta maskar så att det blev en fin rektangel.  Det var roligt att lägga ihop alla delar, mindre rolig kanske att sy ihop dem. Efteråt var det bara att stryka hela mattan så att den blev fint vid alla kanter och skarvar. . Och här ligger den nu i köket alltså:



99 lappor, och jag är väldigt glad att jag är färdig och att den passar perfekt in i köket. Och väldigt väldigt nöjd, maken sa häromdagen att han tyckte att mattan fick för mycket uppmärksamhet, haha, ja jag kan vara tjatig!

4 kommentarer:

Den där Victoria sa...

Så himla fin matta, vad kreativ du är.

Kram Victoria

Unknown sa...

Vilken snygg matta! :D
kram Maria

Unknown sa...

Vilken snygg matta! :D
kram Maria

lilian nikky sa...

Jag heter Lilian N. Det här är en väldigt glad dag i mitt liv på grund av den hjälp Dr.saguru har gett mig genom att hjälpa mig att få min exman tillbaka med sin magiska och kärleksförtryck. Jag var gift i 6 år och det var så hemskt eftersom min man verkligen fuskade på mig och sökte efter en skilsmässa men när jag kom över Dr.saguru e-post på internet om hur han har hjälpt så många människor att få tillbaka sin ex och hjälper till att fixa förhållandet. och få människor att vara lyckliga i sin relation. Jag förklarade min situation för honom och sökte sedan hans hjälp men till min största överraskning sa han till mig att han kommer att hjälpa mig med mitt fall och här firar jag nu eftersom min man har förändrats helt för gott. Han vill alltid vara vid mig och kan inte göra någonting utan min present. Jag tycker verkligen om mitt äktenskap, vad en fantastisk fest. Jag kommer att fortsätta vittna på internet för att Dr.saguru verkligen är ett riktigt trollspelare. BEHÖVER DU HJÄLP DÅ KONTAKTA LÄKARE SAGURU NU VIA E-post: drsagurusolutions@gmail.com eller WhatsApp +2349037545183 Han är det enda svaret på ditt problem och gör att du känner dig lycklig i ditt förhållande. Och hans också perfekt i
1 ÄLSKA STAV
2 VINNA EX TILLBAKA
3 KVINNENS FRUIT
4 FRÄMNINGSSTAV
5 SKYDDSSTAV
6 VERKSAMHETSSTAV
7 GODE JOB STAV
8 LOTTERISK STÄLLNING och STOLTFALLSTAV.